Özgecan'ın katilinin cesedi kadavra mı olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Özgecan'ın katilinin cesedi kadavra mı olacak?

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'ın cezaevinde öldürülen katili Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesini anneannesinin köyü de kabul etmedi. Kocaköy Mahalle Muhtarı Rıfat Öcalan, cenazenin kadavra yapılmasını istedi.

Adana'da cezaevinde uğradığı saldırıda ölen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi Tarsus’ta kabul edilmemesi üzerine tekrar Adana’ya gönderilince cenaze krizi yaşandı. Adana Devlet Hastanesi'nde bekletilen cenazeyi, annesi Naciye Tan, annesinin köyünde toprağa verilmesini istedi. Kocaköy Mahallesi’ne haber gelmesi üzerine Mahalle Muhtarı Rıfat Öcalan mezarlığı kilitleyerek cenazenin mahallesinde gömülmesine izin vermeyeceğini söyledi. Öcalan, “İnsanlık suçu, canlı canlı insanın bileğini kesmek. Mezarlığa koymama gibi yetkisine sahibim. Bu köy benim. Bu köyde ben yaşıyorum. Ben Suphi’yi basında takip ettim, tanımıyorum. Annesi bu köyden değil. Bu köyden yakından uzaktan ilgileri yok. Ninesi bu köylü. Kadavra yapsın. Devletin kadavraya ihtiyacı var. Ben kabul etsem, yine bu köyden çıkarırız” dedi. 
Sabah saat 03.30’da Tarsus Şehir Mezarlığına getirilen Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi, çeşitli bahaneler gösterilerek defnedilememişti. Adana'ya getirilen cenaze, yine bahaneler öne sürülerek defnedilemedi. Bunun üzerine aile savcılık ile görüşerek yardım istedi. Savcılık ise cenazenin defnedilmesi için Kocaköy Muhtarlığı ile görüştü. Cenazenin bir kamyonetle Tarsus ilçesine bağlı Kocaköy'e götürülerek defnedilmesi bekleniyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...