Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

6 yaşındaki Yasin'den 9 gündür haber yok

Düzenleyen: / Kaynak: AA
6 yaşındaki Yasin'den 9 gündür haber yok

GÜNDEM Haberleri  / AA

Konya'nın Akören ilçesinde, evinin önünde oynarken kaybolan ve 9 gündür haber alınamayan 6 yaşındaki Yasin Şahin'in ailesi, çocuklarından gelecek iyi bir haberi bekliyor.

Konya Akören'deki Belkuyu Mahallesi'nde kaybolan küçük Yasin'in bulunması için İlçe Jandarma Komutanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor.

4 AYLIKKEN BEYİN AMELİYATI GEÇİRMİŞ

Foseptik çukurlarında yapılan aramalarda da herhangi bir ize rastlanmadı. Küçük Yasin'in hayatı ise dram dolu. Dar gelirli bir ailenin dört çocuğundan biri olan Yasin, henüz 4 aylıkken beyin ameliyatı geçirdi.

ÖĞRETMENLERİ OYUNCAK KAMYON VERENE KADAR HİÇ OYUNCAĞI OLMAMIŞ
En büyük mutluluğu babası Yavuz Şahin ile hayvan otlatmaya gitmek olan Yasin'e öğretmenleri oyuncak bir kamyon verene kadar hiç oyuncağı da olmadı. Anne Ümmü Şahin, şimdi çocuğunun kırık olan tek oyuncağıyla evladına olan hasretini dindirmeye çalışıyor. 

Baba Yavuz Şahin (37), gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvan otlatmadan dönüşte her gün kendisini karşılayan oğlu Yasin'i göremeyince annesine sorduğunu, "Çocuklarla oynuyor" cevabını aldığını söyledi. 

Yarım saat sonra oynayan çocukların yanına gittiğinde evladını göremediğini aktaran Şahin, o günden bu yana devam eden arama çalışmalarında bir sonuç elde edilemediğini dile getirdi.

6 yaşındaki Yasin'den 9 gündür haber yok

'BİR DÜŞMANIM YOK''

Kendisine çok düşkün olan, evin etrafından tek başına hiç ayrılmayan oğlundan gelecek iyi bir haberin umudunu kurduklarını anlatan Şahin, şunları kaydetti: 

"Bu çocuk kuş değilki kalkıp gitsin. Nasıl gören, duyan olmuyor aklım almıyor. Düşmanım olsa da kaçırılsa 'tamam' diyeceğim. Bir düşmanım da yok. Bir umut bekliyoruz. Çocuğumun yüzü aklıma geldikçe gecem gündüzüm birbirine karışıyor. Ben olmadan da bir yere gidecek bir çocuk değildi. Kim bilir ne çekiyor. Sürekli düşünüyorum. Yasin'i dört aylıkken beyin ameliyatı yaptırdım. Yoklukla, acılarla büyüdü çocuğum. Evladımın acısı hala bitmedi. Yasin bulunsa bir görseniz, üzerinde doğru düzgün elbise bile yok."

''NE OLUR OĞLUMU BULUN''

Anne Ümmü Şahin (26) ise çocuğunun başına bir şey gelmesinden endişe ettiğini bildirdi.  Oğlunun bulunması için yetkililerden yardım isteyen Şahin, şöyle konuştu:  "Yasin en son babaannesinden ekmek alıp, top oynamaya gitmiş. Bu duruma el uzatsınlar, dayanacak gücüm kalmadı. Üzüntümden bayılıp, sinir krizi geçiriyorum. Çocuğum yok. Yanıyorum. Allah rızası için bize yardım edin. Allah rızası için götüren getirsin. Ne gecem var, ne gündüzüm. Boğazımdan bir lokma geçmiyor. Yasin'e özlemimi, acımı, çamaşırlarını koklayarak, okuldan hediye ettikleri tek oyuncağına bakarak, 6 aylık bebeğime odaklanarak gidermeye çalışıyorum. Ne olur oğlumu bulun. Diğer çocuklarımla ilgilenemez hale geldim."

Çocuğun kardeşleri Makbule (10) ile Akile Şahin (8) de Yasin'i çok özlediklerini, eve döneceği günü beklediklerini söyledi.

"YUMRUK KADAR ÇOCUKTAN NE İSTİYORLAR?''

Baba Şahin'in dayısı Duran Yıldız (58) ise zor şartlarda büyüyen çocuğun kaçırıldığını düşündüklerini vurguladı. Yeğenlerinin zor günler geçirdiğini aktaran Yıldız, "Allah korkuları, vicdanları varsa Yasin'i kaçıranlar geri getirsin. Bu insanlara azap çektirmesinler. Yumruk kadar çocuktan ne istiyorlar " dedi. Akören ilçesinde son olarak 4 Nisan Pazartesi günü evinin önünde oynarken görülen 6 yaşındaki Yasin Şahin'den haber alamayan ailesi, jandarma ekiplerine kayıp başvurusunda bulunmuş, bunun üzerine küçük çocuğun bulunması için aynı gün bölgede arama çalışmaları başlatılmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...