Şanlıurfa'ya var da bize yok mu?

Düzenleyen:
Şanlıurfa'ya var da bize yok mu?

GÜNDEM Haberleri

Şanlıurfa'ya geçtiğimiz günlerde Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı bir törenle İstiklal Madalyası verilmişti. Milli Mücadelede kahramanlık destanı sergileyen iller, kendilerine de madalya verilmesi için sıraya girdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Başkanlığına bir kanun teklifi vererek Balıkesir'e İstiklal Madalyası verilmesini istedi. Akın, teklifin gerekçesinde, Balıkesir’de yakılan Kuvay-i Milliye meşalesi ışığının tüm Anadolu'yu sardığı ifade etti ve Balıkesir'in bu hareketin ilk ve en kuvvetli halkası olduğunu belirtti.

'VARINI YOĞUNU VATAN SAVUNMASI İÇİN SEFERBER ETTİ'
Akın, "Balıkesir halkı, yaptığı toplantılar ve sonrasında düzenlenen kongrelerle ilk silahlı mücadeleyi başlatarak cepheler kurdu. Varını yoğunu vatan savunması için seferber etti. Balıkesirlilerin işgal karşısında gösterdiği vatanseverlik duygusu ve bu uğurda verdikleri mücadele tarihteki yerini almıştır" ifadelerini kullandı.

İŞTE SIRADA YER ALAN İLLER
Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep'in dışında Amasya, Erzurum, Sivas, Samsun, Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya, Adana milli mücadelede kahramanlık sergileyen iller arasında yer alıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...