Ankara patlamasında Suruç izleri

Düzenleyen:
Ankara patlamasında Suruç izleri

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da 103 kişinin yaşamını yitirdiği gar saldırısı ile 34 kişinin öldüğü Suruç saldırının bağlantılarını ortaya koyan yeni belgelere ulaşıldı. Belgeler arasında saldırıların talimatını veren Halil İbrahim Durgun ile canlı bombaların DAEŞ kamplarında çekilmiş fotoğrafları da yer alıyor.

Ebru KARATOSUN - Türkiye Gazetesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Ekim’de Ankara tren garında 100 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan canlı bomba saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturmasında Suruç patlamasının izine ulaştı.
 
Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu soruşturmada hakkında tutuklama kararı çıkarılan Gaziantep Sözde Emiri Yunus Durmaz’ın bilgisayar imajlarının incelenmesi tamamladı. Yapılan incelemelerde 20 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşen ve 34 kişinin öldüğü Suruç’taki patlamaya ışık olacak nitelikte deliller elde edildi. Bilgisayar imajlarında Suruç patlaması faili Abdurrahman Alagöz ile gar patlamasında canlı bombaları Ankara’ya getiren ve patlamayı organize eden Halil İbrahim Durgun’un aynı kamptaki fotoğrafları yer aldı.

Ankara patlamasında Suruç izleri
 
PATLAMA SONUÇLARI DA ÇIKTI
 
Durmaz’ın bilgisayarında, Ankara’da gerçekleştirilecek mitingle ve organize edenlerle ilgili bilgilerin de yer aldığı Durmaz’ın bilgisayarında aynı zamanda gerçekleştirilecek patlama sonucunda hangi sonuçların elde edileceğine dair tahminlerin de bulunduğu yer aldı. Dijital veri incelemesinde örgütün Suruç’ta hedef aldığı ESP’yi (Ezilenlerin Sosyalist Partisi) yine bir diğer hedefleri olan Gar saldırısındaki mitingde de aldıklarına dikkat çekildi. ESP için “Suruçta ameliye yaptığımız oluşum” dedikleri görüldü.

Ankara patlamasında Suruç izleri
 
ŞANLIURFA BAŞSAVCILIĞI’NA YAZI GÖNDERİLDİ
 
Yapılan incelemelerin ardından Başsavcılık, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir yazı gönderdi. Yazıda, Ggar patlamasında canlı bombalara eskortluk eden Yakup Şahin’in vermiş olduğu ifadeye yer verildi. Şahin’in Suruç patlaması failli Abdurrahman Alagöz’ün  gar patlamasını organize eden Halil İbrahim Durgun tarafından Gaziantep’teki hücre evinde iki gün misafir ettiğini, patlama günü de motosikletle Suruç’a gönderdiğini söylediği bildirildi. Gerçekleştirilen incelemede, Abdurrahman Alagöz ile Halil İbrahim Durgun’un aynı kamptaki fotoğrafları ile Yakup Şahin’in ifadeleri delil olarak yazıya eklendi.

Ankara patlamasında Suruç izleri
 
MANGAL PARTİSİ FOTOĞRAFLARDA
 
Fotoğraflarda Suruç patlaması faili Abdurrahman Alagöz, Ankara Garı patlaması organizatörü Halil İbrahim Durgun, ismi İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristler listesindeki canlı bomba Kasım Dere, Gar soruşturmasında şüpheli Mehmet Şükrü Yoldaş,  Sefa Dayı kod adlı Osman Kızılbent’in birlikte örgüt kampında birlikte mangal partisi yaptıkları görüldü. Fotoğraflarda örgüt üyelerinin kampta şiş kebap yaptıkları, yemek yedikleri ve çay içtikleri anlarını fotoğraflayarak bilgisayara yükledikleri ortaya çıktı.

Ankara patlamasında Suruç izleri
Ankara patlamasında Suruç izleri
Ankara patlamasında Suruç izleri

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...