PKK'lı teröristlerin SMS şifreleri çözüldü!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK'lı teröristlerin SMS şifreleri çözüldü!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yurda girmeye çalışırken yakalanan teröristin cep telefonundaki SMS, bölücü terör örgütü üyelerinin kendi aralarında kullandığı şifreyi ortaya çıkardı.

Mesajdaki "badem" ve "kiraz" ifadelerinin çeşitli çaplardaki mühimmat için kullanıldığı belirlendi. Kara Kuvvetleri Komutalığına bağlı hudut birlikleri, yasa dışı sınır geçişlerini engellemek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Suriye'den yurda yasa dışı yollarla girmeye çalışan terör örgütü PKK/PYD üyesi, Kilis'in Gülbaba köyündeki Kemal Yanık Hudut Karakolunun sorumluluk bölgesinde güvenlik güçlerince yakalandı.  Yakalanan kişi ve beraberindeki malzemeler, İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi.  Teröristin cep telefonundaki SMS ise bölücü terör örgütü üyelerinin şifreli mesajlaşmalarını ortaya çıkardı. "30 tane kiraz ve 320 tane bademimiz var daha. Eğer bademi dağıtamıyorsanız onların bir miktarını sizden alabiliriz" yazılı mesajdaki "kiraz"ın büyük çaplı, "badem"in ise daha küçük çaplı mühimmat olduğu tespit edildi. 
PKK'lı teröristlerin SMS şifreleri çözüldü!

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...