Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Üç partinin uzlaşmış olması son derece önemli bir gelişme'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Üç partinin uzlaşmış olması son derece önemli bir gelişme'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi konusunda, "Üç partinin de bu noktada uzlaşmış olmasını son derece önemli bir gelişme olarak görüyorum" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Muammer Türker'i ziyaret ederek, kentte yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.

Bakan Işık, bir gazetecinin, AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılması teklifini nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, "Bu olumlu bir gelişme. Anayasa değişiklik önerisi oldu biliyorsunuz, AK Parti olarak biz 316 milletvekiliyle teklifi Meclis'e sunduk. Bu teklifi Meclis'te grup adına veremiyoruz ama AK Parti'nin 316 milletvekilinin tamamı imzaladı. Bunun Meclis'e bir an önce gelmesi ve Meclis'te doğrudan görüşülerek, referanduma gerek kalmadan kabul edilmesi, yasalaşması ve dokunulmazlık dosyalarının bir an önce yargıya gönderilmesi son derece önemli." diye konuştu.
"Üç partinin uzlaşmış olması son derece önemli bir gelişme"

Türkiye'nin terörle çok yoğun mücadele ettiğini vurgulayan Işık, demokrasinin kabul etmeyeceği şeyin, "şiddeti ve terörü mazur görmek, övmek, şiddeti ve terörü desteklemek" olduğuna dikkati çekti.

Bunu hiçbir demokratik ülkenin kabul etmediğini, edemeyeceğini kaydeden Işık, şunları söyledi:

"Son dönemde terör örgütüne destek anlamına gelen açıklamalardan dolayı, bu açıklamaları yapan milletvekillerinin yargı önüne çıkması ve yargıda bu noktada kendilerini savunması artık toplumun genel talebi haline gelmiştir. Bu noktada AK Parti de CHP de MHP de tabanlarının aslında sesine kulak vermek durumundadır. Ben bu üç partinin de bu noktada uzlaşmış olmasını son derece önemli bir gelişme olarak görüyorum ve dokunulmazlığın hızlı bir şekilde kalkacağına inanıyorum. İnşallah bugün böyle açıklama yapıp da özellikle CHP yarın ipe un sermez. O noktada da inşallah kamuoyu CHP'nin bu noktadaki tavrını yakinen takip eder. Ben olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Bundan sonra Türkiye'nin demokrasisinin daha sağlıklı bir zemine oturması açısından da son derece önemli bir adım olarak görüyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...