Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belediyeler PKK’nın hizmetinde

Düzenleyen:
Belediyeler PKK’nın hizmetinde

GÜNDEM Haberleri

KCK Davası’nın gerekçeli kararında belediye başkanlarının terör örgütü için çalıştığı dile getirildi

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi, DTK’lı belediyelerin PKK’ya hizmetlerini deşifre etti. Aralarında Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu 13 sanıklı KCK davasının gerekçeli kararında, “Devlet organlarının işleyişine paralel şekilde düzenlenen KCK yapılanması, Anayasaya göre devlete şerik koşmaktır ve suçtur” denildi.
Van’da 7 Haziran 2012 tarihinde yapılan KCK operasyonlarında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınmış, daha sonra haklarında ’terör örgütü üyeliğinden dava açılmıştı. 4 Ocak 2016’da Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sonuçlanan davada mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Başkan Bekir Kaya’ya 15 yıl, diğer sanıklara da 7 ile 15 yıl hapis cezası verilmişti. Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi davayla ilgili gerekçeli kararı tamamladı.
1100 SAYFALIK KARAR 
 Mahkeme tarafından hazırlanan 1100 sayfalık gerekçeli kararda, KCK sözleşmesine geniş yer verildi. Kararda, PKK’nın kazanımlarını devam ettirmek için ’KCK sözleşmesi’ adı altında ’Kendi anayasasını’ kabul ettiği kaydedildi. Sözde kent meclislerinin ilçe ve mahallelerde örgütlenerek halk üzerindeki baskıyı artırmak, KCK sisteminin örgütlenme düşüncesini tabana doğru genişletmek, demokratik eylem görünümü altında şiddet eylemlerini de gerçekleştirmek için kurulduğunun belirtildiğine işaret edildi. 
Kararda ayrıca şu bilgilere yer verildi:
“Sanıklar sözde KCK anayasası ve Demokratik Toplum Kongresi tüzüğü gereği faaliyet yürütmüşlerdir. Halk mahkemelerince verilen kararlara üst merci sıfatıyla bakmışlar ve yargılama faaliyetinde bulunmuşlardır. Bunun dışında terör örgütünün amacına matuf faaliyette bulunmuşlar, bu kapsamda terörist cenazelerine şehit muamelesi yapmışlar, ölen terörist ailelerine özel önem atfetmişler, örgüt için değerli olan ailelerle de ilgilenmişlerdir. Sanıklar ellerindeki kamu gücünü terör örgütünün amaçlarına tahsis etmişlerdir. Toplumsal olaylara katılmaları için kitle bulmuşlar ve diğer sivil itaatsizlik eylemlerini organize etmişler, katılmayanlara örgüt adına hesap sormuşlardır. Bu şekilde terör örgütünün kurumsallaşması ve tabana yayılarak meşruiyet kazanmasını sağlamaya çalışmışlardır.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...