Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sınır ötesine ‘ihya ve inşa harekatı’

Düzenleyen:
Sınır ötesine ‘ihya  ve inşa harekatı’

GÜNDEM Haberleri

Güneydoğu’da güvenlik güçlerinin hendek ve barikatlardan temizlediği yerlerde başlatılan ihya ve inşa politikası, sınır ötesine uzanıyor.

İsmail Sonsuz ANKARA
Güneydoğu’da güvenlik güçlerinin hendek ve barikatlardan temizlediği yerlerde başlatılan ihya ve inşa politikası, sınır ötesine uzanıyor. Terörden etkilenen bölge ekonomisini canlandırmak için farklı uygulamaları hayata geçiren hükümet, Irak’ın kuzeyindeki imkanları da devreye sokacak. Özellikle petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte kriz yaşayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin de sıcak baktığı adımlar bölgedeki ticareti canlandıracak. Yeni güvenlik konseptiyle terörist geçişlerinin önleneceği ilçeler, ticaret üssü haline dönüştürülecek. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında atılacak adımlar da şunlar: Diyarbakır-Erbil hattındaki uçuşların ardından Habur’a da yeniden can gelecek. Silopi, Cizre gibi hendek ve barikatların temizlendiği yerler için lojistik merkez vizyonu devreye sokulacak. Tır akışının hem bölgeye hem Irak’ın kuzeyine ekonomik hareket getirecek. Kürt turistler ve iş adamları, Güneydoğu’ya yatırım ve gezmek için gelecek. Irak’ta pazarın daralması sebebiyle, özellikle orta ve üst ölçekli sanayicilerin Güneydoğu’ya yöneltilmesi hedefleniyor. Hükümetin, “bölgesel kalkınma programı”na Irak’ın kuzeyi de dahil edilecek. Diyarbakır’dan, KKTC-Ercan Havalimanı’na uçuşlar da 1 Mayıs’tan itibaren başlayacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...