'Anayasa değişiklik teklifimizi 316 vekilimiz ile imzaya açtık'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Anayasa değişiklik teklifimizi 316 vekilimiz ile imzaya açtık'

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, "Anayasa değişikli teklifini 316 vekilimiz ile imzaya açtık. Eksiksiz ve tam bir şekilde, geçtiğimiz hafta salı günü itibariyle meclis başkanlığımıza sunduk" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Sağlık Bakanlığınca 8. Aksaray İl Özel İdaresince tam donanımlı bir ambulansın Aksaray Devlet Hastanesine devir teslim töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gündemde dokunulmazlıkların olduğunu anımsatan İnceöz, "Bununla ilgili uzun süre tartışmalar sürüyordu. Sanki bugüne kadar meclise intikal etmiş fezlekelerde AK Partili milletvekillerin dosyalarında bir şaibe varmış gibi intiba oluşturulmaya çalışılıyordu. Bu intiba karşısında 'hodri meydan' dedik. Son dönemlerde HDP'li milletvekillerinin terör ve teröriste destek verir şekilde girişimleri oldu. İkinci bir konuda budur. Bunlarla ilgili dokunulmazlıklar gündeme geldi. Bunun üzerine tüm partilere 'hodri meydan' diyoruz." diye konuştu.

İnceöz, meclise en son 562 fezlekenin intikal ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Dokunulmazlıklarla ilgili bir değişiklik yapalım dedik, geçici bir değişiklik olsun. Fezlekelerden ne kadar intikal eden varsa hızlı ve süratli bir şekilde işlem görsün. Neden hızlı ve süratli bir şekilde diyoruz, aksi takdirde biraz önce dediğim gibi bu dosyaların hepsini birlikte mevcut düzenlemeyle görüşecek olursak birkaç yılı alabilir. Bunun yerine bu değişiklikle beraber kısa sürede bu dokunulmazlıkları görüşelim istedik. Partilerin bazıları ilk önce 'hayır' dedi. 'Hayır şöyle olacak, böyle olacak' dedi. En son CHP'den de çatlak ses çıkmasına rağmen bazıları çıkıp 'biz vermeyeceğiz' demesine rağmen genel başkanların bir açıklaması oldu. Anayasa değişikli teklifini 316 vekilimiz ile imzaya açtık. Eksiksiz ve tam bir şekilde, geçtiğimiz hafta salı günü itibariyle meclis başkanlığımıza sunduk."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...