Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'lılar girdikleri evde bunları bıraktı!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK'lılar girdikleri evde bunları bıraktı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ta devam eden operasyonda çok sayıda el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi

Şırnak’ta bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için yürütülen operasyonlar kararlılıkla devam ediyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında 16-17 Nisan'da evlerde yapılan aramalarda teröristlerce tuzaklanan çok sayıda el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. El yapımı patlayıcıların, evlerdeki lavaboların alt tarafına, televizyon dolabının kapak arkasına görülmeyecek şekilde yerleştirildiği tespit edilen operasyonlarda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin terk ettikleri binalarda yapılan aramalarda da bol miktarda yaşam malzemesi, silah ve mühimmat ile örgütsel doküman ele geçirildi.
Ayrıca sokaklara kurulan barikatların kaldırılması işlemlerine de devam edildi.
PKK'lılar girdikleri evde bunları bıraktı!
- "Evlerimize gitmek istiyoruz"

Bu arada operasyonlar kapsamında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tahliye edilen vatandaşlar, evlerine dönmek istediklerini bildirdi.
Bölgeden tahliye edilen ve Kürtçe konuşan yaşlı bir kadın, "40 gündür evlerimizi bırakmışız, gelmişiz buraya akrabalarımızın evine. Evlerimizden haber alamıyoruz, yakmışlar, hiçbir şey bilmiyoruz. Nerede kalacağımızı bilmiyoruz, kalacak yerimiz yok. Evlerimize gitmek istiyoruz, evlerimiz yapılsın istiyoruz. Evlerimizin önüne hendek kazdılar, kazmayın dedik, yine de kazdılar, biz de kaçmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.
Y.E. adlı çocuk ise terör yüzünden okulların kapandığını belirterek, şunları kaydetti:
"Kimse evlerine dönemedi. Evler yıkıldı, hepsi yıkılıyor. Ben mahalleme dönmek istiyorum, terör yüzünden dönemiyoruz. Yani okula gidip oyun oynamak, ders çalışmak istiyorum ve mahallemde futbol oynamak istiyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...