DAEŞ, Başika kampında bir Türk tankını vurdu

Düzenleyen:
DAEŞ, Başika kampında bir Türk tankını vurdu

GÜNDEM Haberleri

DAEŞ, Kuzey Irak'ta Türk askerinin de olduğu Başika Kampı'nı korumakla görevli bir Türk tankını füzeyle vurdu. Saldırıda can kaybı ya da yaralanan olmadı. Saldırıyı gerçekleştiren DAEŞ'lilerin bulunduğu bina havaya uçuruldu, 32 DAEŞ militanı öldürüldü.

DAEŞ, bugün Başika Kampı'nı korumakla görevli Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait M-60 tankını, bir tanksavar füzesiyle vurdu. Tankın paletine çarpan füze daha sonra periskopa zarar verdi.  Saldırıda can kaybı ve yaralanan olmazken tank da önemli bir yara almadı.

Saldırının ardından kampı korumakla görevli atış destek bataryaları DAEŞ hedeflerine karşılık verdi. DAEŞ'e karşı Kuzey Irak'taki unsurları eğitmek üzere bölgede görevlendirilen Türk askerlerini korumak üzere bölege 20 adet M 60 tipi tank bulunuyor. 

Tekirdağ Mekanize Tugayı’ndan gönderilen tanklar, Silopi üzerinden Irak’a geçirilmişti. Başika Kampı daha önce 3 kez DAEŞ saldırılarının hedefi olmuştu.

DAEŞ'LİLERİN OLDUĞU BİNA HAVAYA UÇURULDU
Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren DAEŞ'lilerin binası havaya uçuruldu.

32 TERÖRİST KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN ÖLDÜRÜLDÜ
Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçmaya çalışan 32 DAEŞ militanı öldürüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...