Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'daki PDY davasında tahliye taleplerine ret

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul'daki PDY davasında tahliye taleplerine ret

GÜNDEM Haberleri  / AA

Eski emniyet müdürleri Yılmazer ve Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 143 polisin yargılandığı PDY'nin "casusluk ve yasa dışı dinleme" davasında tahliye talepleri reddedildi.

Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 143 polisin yargılandığı Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY)" casusluk ve yasa dışı dinleme" davasında, sanıkların tahliyeye ilişkin talepleri reddedildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın büyük salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Halil Hilal Seyfi, Ahmet Özdik, Özgür Nikbay, Ali İhsan Tezcan, Muhammed Ali Iklı, Metin Canbay, Harun Aydın, Hasan Hüseyin Danacı, Şeref Bolat, Tolga Güzeltaş, Hayati Başdağ, Erol Demirhan, Mehmet Dilaver, Muhammed İkbal Kayaduman, Abdulhalim Sönmez, Hikmet Kopar, İsmail Torlar, Mesut Yılmaz, Erkan Palaz, Fatih Kıncır, Ramazan Orkun Altınışık ve Selahattin Ergin katıldı.

Ayrıca başka suçtan tutuklu bulunan ve bu davadan da yargılanan Ahmet Öztürk, Polat Kongur, Metin Güneş, Ali Kavlak ve Hüseyin Nohut da duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer'in de cezaevi aracılığıyla gönderdiği dilekçeyle, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki başka duruşmaya katılacağını bildirdiği belirtildi.

Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, bazı sanıkların tutuklu oldukları başka davalar nedeniyle bugünkü duruşmaya katılamadıklarını ifade ederek, sadece tahliye taleplerinin alınacağını söyledi.

Bunun üzerine "casusluk ve yasa dışı dinleme" suçundan tutuklu bulunan 23 sanık ve avukatlarının tahliyeye ilişkin beyanları alındı.

Mahkeme heyeti, taleplerin ardından, tutuklu sanıkların üzerlerine "atılı suçun vasfı ve mahiyeti" ile suçun Türk Ceza Kanunu'nda öngörülen toplam ceza sürelerinin üst sınırlarını dikkate alarak, tahliye taleplerini reddetti.

Heyet, müştekiler İnan Kıraç, Mehmet Ali Yalçındağ, Aydın Doğan ve Fatih Altaylı'nın avukatlarınca yaptıkları müdahillik taleplerinin, reddi hakim talebiyle ilgili süreç tamamlandıktan sonra değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 13 Haziran'a erteledi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...