28 Şubat Davası'nın 82'nci duruşması yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
28 Şubat Davası'nın 82'nci duruşması yapıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

28 Şubat dönemine ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan 103 sanığın yargılandığı davanın 82'nci duruşması sona erdi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde de "tanık" olarak dinlenen, dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 28 Şubat döneminde siyasi iktidara ağır baskı ve psikolojik savaş yöntemleri uygulandığını ifade etti.

"Bana göre eksik bir davadır"

Bir soru üzerine Kocabıyık, "Bu dava tarihi önemdedir ve yerindedir. Ama bana göre eksik bir davadır. Sanık bölümünde birtakım medya, sivil toplum, iş çevrelerinin de olması gerekiyor. Çünkü, 28 Şubat canavarını yaşatanlar onlar" değerlendirmesinde bulundu.

Kocabıyık, bazı sanık avukatlarının sözlerinin üzerine, o dönemde iktidara yönelik baskıya değinirken, "Genelkurmay başkanını, Tansu Çiller'e eliyle bazı evrakları gösterdiğini" ifade ederek, "Biz, bir evrakı faksa veriyoruz, bir tanesi Tansu Hanım'a, bir tanesi Sayın Orgeneralin faksına çıkıyor. Diyor ki 'Sizin üç tane danışmanınız var. Bir tanesi dinci zaten.' Beni kastediyor. Çünkü Erbakan'ın evine gidip, geliyorum. 'Bir tanesi zaten İslam üzerine kitap yazmış' diyor.
Üçüncü arkadaş da 'Diyanet İşleri Vakfında çalışmış.' Biz bunları yaşadık." diye konuştu.

Duruşmanın bugünkü celsesinin sona erdiğini bildiren Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngar, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın perşembe günü ifade vermesinin beklendiğini söyledi.

Şıngar, eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun ise İstanbul'da ifada vermek istediğini belirterek, duruşmaya ara verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...