'Himmet' soruşturmasında 44 kişi adliyeye sevk edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Himmet' soruşturmasında 44 kişi adliyeye sevk edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'ye yönelik "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 46 şüpheliden 44'ünü tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmanın yürütüldüğü Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli 5 Cumhuriyet Savcısı tarafından 46 şüphelinin ifadeleri alındı.

Şüphelilerden 2'sini serbest bırakan savcılık, 44 şüpheliyi, "terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak", "terör örgütüne finansman sağlamak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Tutuklamaya sevk edilen şüpheliler arasında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumakaya, Murahhas Üyesi Halit Dumankaya ile Yönetim Kurulu üyeleri Semih Serhat Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi ile FETÖ'nün "Maltepe ilçe imamı" olduğu ileri sürülen Ahmet A'nın da bulunduğu öğrenildi. 

Suçlamaları kabul etmediler
Öte yandan, Dumankaya İnşaat'ın yönetim kurulu üyelerinin, savcılık sorgusunda suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Himmet hesabı açıp finansman sağlamışlar
Gözaltına alınan ve tutuklamaya sevk edilen şüphelilerin, himmet hesabı açan, bu hesabı kullanan ve bunlara finansman sağlayan iş adamları olduğu ileri sürüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...