Kızılay kendi kendine ısınabilen çadır üretti

Düzenleyen:
Kızılay kendi kendine ısınabilen çadır üretti

GÜNDEM Haberleri

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Türk Kızılayı’nın 2020 stratejisinin ana başlıklarını paylaştı.

Damla Peker ANKARA
"Güçlü Türkiye, Güçlü Kızılay" sloganıyla daha çok çalışmalar yapılacağını ifade eden Kınık, kabul edilen bazı stratejileri şöyle açıkladı... 
¥ Türkiye’de ilk defa Hosbis (destek evi) kuracağız. Özellikle ağır hastaların son dönemlerini aileleri ile birlikte geçirecekleri ve yoğun bakım hizmeti alacakları bir merkez olacak. 
¥ Yeni nesil çadırlar üretiyoruz. Bu çadırlarımız sentetik malzemeden yapılıyor. Pet şişelerin geri dönüşümünden elde edilen polyesterler kumaşlarla oluşturulan bu çadırlar, çok yüksek ses ve ısı izolasyonu sağlıyor ve yanmıyor. Zemine serili nanokarbonlu keçe, araba aküsü akımıyla 70 dereceye kadar çıkabilen bir kalorifere dönüşüyor. Çadırın üstüne konulacak küçük bir güneş paneliyle kendi kendine ısınan bir çadır haline geliyor. 
¥ Ankara’da Eskişehir yolu üzerinde bize tahsis edilmiş 40 dönümlük bir arazide dünyanın en büyük Kızılay külliyesi geliyor. Ayrıca, Kızılay müzesi kuracağız. 
¥ 2020 itibarıyla ülkemizin yaklaşık 2.5 milyon ünite olan kan ihtiyacının tamamını karşılayacağız. Dışa bağımlılığımız bitecek. 
¥ Kızılay ve Kızılhaç bir müfredat olarak okullarda çocuklara okutulacak. 
¥ Yoksulluğu ortadan kaldırmak için bir seferberlik başlatma arzusundayız. 

Kızılay kendi kendine ısınabilen çadır üretti

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...