Çöküşteki terör örgütü yeni tezgah peşinde

Düzenleyen:
Çöküşteki terör örgütü yeni tezgah peşinde

GÜNDEM Haberleri

Büyük darbeler alan ve intihar bombacılarını yöneten kadrosu yok edilen PKK, “çözüm sürecine geri dönülsün” çıkışıyla zaman kazanmaya çalışıyor

Yücel KAYAOĞLU ANKARA

Terörle mücadele operasyonlarında PKK’ya üst üste darbe vurulurken, özellikle son bir ayda bölücü terör örgütünün intihar bombacılarını yöneten ve onlara lojistik destek sağlayan kadronun etkisiz hale getirildiği belirtildi. İstihbarat birimlerinin, bölgedeki operasyonlar ile Kandil ve HDP’den gelen “çözüm masasına dönülmesine yönelik” mesajları konusunda hükümete verdiği brifinglerde önemli tespitler yapıldı. İntihar bombacılarına lojistik destek sağlayan, örgütle irtibatlarını kuran, bombalarının taşınması ve patlatılması için gerekli aracın bulunması ile görevli olan yönetim kadrosunun yok edildiği kaydedildi. Bireysel olarak hareket eden bombacıların bulunabileceği ihtimali sebebiyle güvenlik tedbirlerinin üst seviyede devam ettiği kaydedildi. 
MEZHEP ÇATIŞMASI DA VAR
Örgütte bir mezhep çatışmasının başladığına da vurgu yapıldı. Kandil’deki yönetim kadrosunda “Alevi-Sünni” ayrışması başladığına dikkat çekilirken, bu durumun PKK’nın çözülmesini hızlandırdığı belirtiliyor. Mezhep çatışmasının HDP’ye de yansıdığı, bu tartışmaların önümüzdeki günlerde daha belirgin hale gelebileceği ve partiden kopuşlar olabileceği değerlendirmesi yapılıyor. Kararlı operasyonlardan bunalan PKK’nın HDP ve MİT aracılığı ile hükümete “çözüm masasına dönülmesi” mesajı iletmesinden sonra, bu girişimin “istihbari” olduğu değerlendirmesi de yapıldı. 
İstihbarat birimlerinin, hükümete sunduğu raporlarda, bu durumun tamamen PKK’nın zaman kazanma ve yeniden toparlanma isteğinden kaynaklandığı, şu anda çözüm sürecine dönülmesinin PKK lehine bir durum olacağı tespiti yapılıyor. PKK’nın telsiz konuşmalarına göre örgütteki çözülmenin hızlandığı, son Ankara saldırısının uluslararası arenada PKK ve HDP’ye yönelik algıyı değiştirdiği, bu nedenle PKK’nın PYD’yi de kullanarak bir çıkış yolu aradığı vurgulandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...