120’si seçkin türde 25 bin ağaç dikildi

Düzenleyen:
120’si seçkin türde 25 bin ağaç dikildi

GÜNDEM Haberleri

Antalya’nın Aksu ilçesinde, yeşil alanları ve ülke bahçelerinin yanı sıra kule, müze, kongre merkezi, konser salonları, amfi tiyatroları ve yeme içme alanları gibi yapıların bulunduğu EXPO sergi alanı, yaklaşık 1,7 milyar liraya mal oldu.

Antalya’nın Aksu ilçesinde, yeşil alanları ve ülke bahçelerinin yanı sıra kule, müze, kongre merkezi, konser salonları, amfi tiyatroları ve yeme içme alanları gibi yapıların bulunduğu EXPO sergi alanı, yaklaşık 1,7 milyar liraya mal oldu. Bin 121 dönümlük sergi alanına sahip EXPO 2016 Antalya, 191 gün boyunca açık kalacak. Sergi alanına çalı bitkileri hariç 120 türde yaklaşık 25 bin ağaç dikildi. Bunlar arasında İzmir’in Ödemiş ilçesi Bademli köyünden getirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toprakla buluşturulan 945 yıllık zeytin ağacı ile sanatçılar tarafından dikilen ağaçlar da yer alıyor. Sergi alanında 650 bin metrekare yeşil alan, 300 bin metrekare “ayak basılacak alan”, 80 dönüm de göl alanı bulunuyor. EXPO 2016 Antalya’da 51 ülkenin bahçesinin yanı sıra oluşturulan tematik ve koleksiyon bahçeleriyle yüzlerce endemik bitki türü görülebilecek. EXPO 2016 Antalya içinde 15 dönümlük alanda yaklaşık 1 milyon kök bitkinin kullanıldığı 110 adet bitki heykeliyle Asya’dan Afrika’ya, Uzakdoğu’dan Kuzey Amerika’ya kadar insanlığın gelişimi ve kültürü tasvir edildi. Girişler, 0-8 yaş arası çocuklar, gaziler ve şehit yakınları dışındakilere ücretli olacak. Alan, saat 10.00’dan 02.00’ye kadar açık kalacak.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...