Moğolistan’da 23 Nisan'a coşkulu kutlama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Moğolistan’da 23 Nisan'a coşkulu kutlama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Moğolistan’ın başkenti Ulan Bator’da düzenlenen 3. Ulan Bator Türk Kültür Günleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleriyle başladı.

Türkiye’nin Ulan Bator Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen 3. Türk Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında ilk olarak, TBMM'nin 96. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

Türk büyükelçiliğindeki Atatürk büstü önünde düzenlenen törene büyükelçilik yetkilileri, TİKA'nın Ulan Batur Program Koordinatörü Veysel Çİftçi, başkentteki iki devlet okulu, Ulan Batur Uluslararası Okulu, Amerikan ve İngiliz Okulu’ndan Moğol ve Türk öğrencilerle öğretmenler katıldı.

Tören, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması, ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türkiye’nin Ulan Batur Büyükelçisi Murat Karagöz, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu ve törene katılan çocuklarla "Türk-Moğol dostluğu" adına fidan dikti.

Karagöz daha sonra, kendisini ziyarete gelen öğrencilerle öğretmenlerini kabul etti ve 11. sınıf öğrencisi Yumçgmaa Atarbold’u sembolik olarak makam koltuğuna oturttu.

Çocuk resim sergisi açıldı
Moğoli̇stan Çocuk Sanat ve Yaratıcılık Merkezi̇'nde 23 Nisan Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’nin Ulan Bator Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “2050’de Benim Dünyam” ve “Moğol Çocuk Gözüyle Türkiye” konulu resim ve Moğolca ile İngilizce kompozisyon yarışmalarına katılan eserlerin sergisi açıldı.

Bu arada, Moğoli̇stan Çocuk Sanat ve Yaratıcılık Merkezi̇'nde resim ve kompozisyon yarışmasına katılan öğrencilerin de iştirakiyle uluslararası çocuk festi̇vali̇ düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde geleneksel kıyafetlere bürünmüş Moğol çocukların dansı ilgiyle izlendi.

Moğolistan’ın başkenti Ulan Bator’daki etkinlik, 29 Nisan’da sona erecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...