’Şikede kumpas’ operasyonunda 12 tutuklama

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
’Şikede kumpas’ operasyonunda 12 tutuklama

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şike kumpası soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 32 şüpheliden 12’si tutuklandı, 12’si hakkında ise adli kontrol kararı verildi. 8 şüpheli ise serbest bırakıldı. Adli kontrol kararı verilen şüpheliler arasında avukat Cemalettin Mutlu ve avukat Ali Çelik de bulunuyor.

Şike kumpasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatı ile İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda mahkemeye sevk edilen 32 şüpheliden 12'si tutuklanırken, 12'si hakkında adli kontrol kararı verildi. 8 şüpheli ise serbest bırakıldı.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı tarafından gerçekleştirilen sorgu sabah saatlerine kadar sürdü. Sorgu sonucu şüpheliler Mustafa Tunç, Mehmet Aslan, Ömer Faruk Okşaş, İbrahım Emre, Abdullah Çelik, Mustafa Okumuş, Haşim Gülal, Kemal Atılgan, Halil Ardıç, Necmettin Karapınar, Soner Koç, Seyfi Erdoğan tutuklandı.

Avukat Cemalettin Mutlu, avukat Ali Çelik, Talip Yıldırım, Yunus Memişbey, Ahmet Karakaya, İsmail Özcan, Kerim Küçük, Yalçın Çilbiroğlu, Harun Birsen, Tunahan Tunçay, Lokman Yanık, İdris Çağatay Yıldırım hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer 8 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Dosya kapsamında 32 şüpheli 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve haberleşmenin gizliliğini ihlal' suçlamasıyla tutuklamaya sevk edilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...