ABD ve İsrail'den sonra Türkiye'de

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
ABD ve İsrail'den sonra Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Sadece ABD ve İsrail tarafından kullanılan ve hedef pozisyonuna göre sağa ve sola yönlendirilebilmesiyle dikkat çeken yaklaşık 8 bin liraya mal olan Cornetshot türü silah, artık artık Türkiye'de de üretilmeye başlandı.

Sadece ABD ve İsrail tarafından kullanılan ve hedef pozisyonuna göre sağa ve sola yönlendirilebilmesiyle dikkat çeken yaklaşık 8 bin liraya mal olan Cornetshot türü silah, artık artık Türkiye'de de üretilmeye başlandı. 
"SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN KENDİ SİLAHINI ÖN TARAFA ENTEGRE EDEREK ÖN, SAĞ VE SOL TARAFA ATEŞ ETME ÖZELLİĞİNE SAHİP BİR ÜRÜN" 
Elektrik Elektronik Mühendisi Görkem Kalender, sadece ABD ve İsrail tarafından kullanılan ve artık Türkiye'de de üretilmeye başlanan Cornershot silahı hakkında bilgiler verdi. Kalender, asimetrik savaş şartlarına göre üretilen Cornershot silahıyla ilgili olarak, "Silahı bir noktaya doğrultuyorsunuz köşenizden çıkmadan bölgeyi ekrandan gözlemliyorsunuz. Silahın namlusu çıkıyor, siz de güvenli bir şekilde operasyonu gerçekleştiriyorsunuz. Cornershot, silahlı kuvvetlerimizin kendi silahını ön tarafa entegre ederek ön, sağ ve sol tarafa ateş etme imkanına sahip bir ürün" ifadelerini kullandı. 
5 MÜHENDİS VE 5 İŞÇİ TARAFINDAN 18 AYDA ÜRETİLDİ 
2014 yılında AR-GE çalışmalarına başlanan ve Türk mühendisleri tarafından Ankara İvedik Organize Sanayi bölgesinde üretilen silahın, hedef pozisyonuna göre sağ ve sol yönde konumlandırılabildiği öğrenildi. 5 mühendis ve 5 işçiden oluşan bir ekip, 18 aylık bir çalışmanın ardından teknoloji harikası Cornershot silahını ortaya çıkardı. 
62 DERECELİK AÇIYLA BÜKÜLME ÖZELLİĞİ 
Gece görüş sistemi de takılabilen silahın özellikle yakın mesafeli mücadelelerde daha etkili olacağı belirtildi. Cornershort silahının önemli özelliklerinden bir tanesi de 62 derecelik açı ile bükülme kabiliyetine sahip olması. Bu sayede polis ve askerler, hem gözlem yapabilecek hem de hedefi etkisiz hale getirebilecek. 
HEDEF, YERLİ ÜRÜNLERİN DAHA YAYGIN HALE GETİRİLEREK CAN KAYIPLARININ AZALTILMASI 
Cornershot silahlarından Türk silahlı kuvvetlerine 20 tane verildiğini belirten Kalender, hedeflerini bundan sonra yerli ürünlerin silahlı kuvvetler tarafından daha yaygın hale getirilerek, can kaybının azaltılması olduğunu söyledi. Cornershot'ın yüksek çözünürlüklü bir kameraya sahip olduğunun altını çizen Kalender, "Ayrıca gece görüş otofokus özelliği de var. Silahın atış menzili içerisinde değiştirilebilir kameraları var ve wifi özelliğine sahip. Görüntüler tim merkezine aktarılıyor. Atış testleri Makina Kimya'nın atış poligonunda denendi. Ağır ve otomatik silahlara göre çalışma yapıyor" şeklinde konuştu. 
Tanesi 2 bin 800 dolar yani yaklaşık 8 bin liraya mal olan silahın ağırlığının ise 4 kilo 300 gram olduğu ifade edildi. Süreç içinde terörle mücadele eden tüm personele dağıtılması planlanan Cornershot silahının, öncelikle Özel Kuvvetler birlikleriyle jandarma ve Özel Harekat ekiplerinin kullanacağı kaydedildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...