Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye AB'ye fark attı: Almanya'yı 2'ye katladık!

Düzenleyen:
Türkiye AB'ye fark attı: Almanya'yı 2'ye katladık!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin yaklaşık 78,7 milyon kişilik toplam nüfusunun yüzde 26'sı, yani yaklaşık 20,5 milyonu 0-14 yaş arasında çocuklardan oluşuyor.

Türkiye bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor... Ülkemizin nüfusu giderek yaşlansa da hala Avrupa Birliği (AB) ülkelerine göre çocuk nüfusu oldukça fazla... Toplam nüfusunun yüzde 26'sı çocuk olan Türkiye'de 0-14 yaş arasında yaklaşık 20,5 milyon kişi bulunuyor. AA muhabirinin Dünya Bankası verilerinden yaptığı derlemeye göre, AB ülkelerinde çocuk nüfusunun (0-14 yaş arası) genel nüfusa oranı yüzde 13 ile yüzde 22 arasında değişiyor. AB ülkeleri arasında çocuk nüfusunun genel nüfusa oranı en düşük olan ülke yüzde 13 ile Almanya.

Yaklaşık 82,3 milyon genel nüfusuyla aynı zamanda AB'nin en kalabalık ülkesi olan Almanya'da, 0-14 yaş arasında yaklaşık 10 milyon 700 bin kişi bulunuyor. Almanya'da çocuk nüfusunun azalmaya devam edeceği ve 2050 yılında çocuk nüfusunun genel nüfusa oranının yüzde 12,4'e kadar ineceği tahmin ediliyor.
Türkiye AB'ye fark attı: Almanya'yı 2'ye katladık!
 

AB'de Almanya'nın ardından yaklaşık 63,4 milyon kişi ile nüfus bakımından ikinci sıradaki ülke olan Fransa'da ise toplam nüfusun yüzde 19'u çocuk. Fransa'da yaklaşık 12 milyon çocuk bulunuyor.

En fazla nüfusa sahip üçüncü sıradaki AB ülkesi olan Birleşik Krallık'ta ise nüfusun yüzde 18'i çocuklardan oluşuyor. Yaklaşık 60,6 milyon nüfusu bulunan Birleşik Krallık'ta 0-14 yaş arasında 10,9 milyon kişi yaşıyor.

AB ülkeleri arasında çocuk nüfusunun genel nüfusuna oranı en yüksek olan ülke, yüzde 22 ile İrlanda. Toplam nüfusu yaklaşık 4,2 milyon olan İrlanda'da 0-14 yaş arasında 933 bin kişi bulunuyor.

AB ülkeleri arasında çocuk nüfusunun genel nüfusuna oranı Avusturya, Bulgaristan, İtalya, Litvanya, Portekiz'de yüzde 14, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Macaristan, Hırvatistan, Letonya, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya ve İspanya'da yüzde 15, Estonya, Finlandiya ve Romanya'da yüzde 16, Belçika, Kıbrıs, Danimarka, Lüksemburg, Hollanda ve İsveç'te yüzde 17 düzeyinde.

TÜRKİYE'DE HER 4 KİŞİDEN BİRİ 0-14 YAŞ ARASINDA

Türkiye'nin ise yaklaşık 78,7 milyon kişilik toplam nüfusunun yüzde 26'sı, yani yaklaşık 20,5 milyonu 0-14 yaş arasında çocuklardan oluşuyor.

DÜNYADA DURUM

Dünya Bankası verilerine göre dünyada halen çocuk nüfusunun genel nüfusa (toplam nüfusu yaklaşık 7,2 milyon kişi) oranı en düşük olan ülke yüzde 12 ile Hong Kong. 127,3 milyon toplam nüfusu bulunan Japonya'nın da sadece yüzde 13'ü 0-14 yaş aralığında bulunuyor.

Çocuk nüfusunun genel nüfusa oranı yüzde 14 düzeyinde bulunan Bosna Hersek, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kore de oransal olarak çocuk nüfusunun en az bulunduğu ülkeler arasında yer alıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...