AB Konseyi Başkanı: 'Türkiye örnek olacak tek ülke'

Düzenleyen:
AB Konseyi Başkanı: 'Türkiye örnek olacak tek ülke'

GÜNDEM Haberleri

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye'nin göçmenleri barındırma konusunda dünyaya örnek olacak tek ülke olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans Gaziantep'te Suriyeli sığınmacıları ziyaret ettikten sonra ortak bir basın toplantısı yaptı.Burada konuşan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk,Türkiye'ye büyük övgüler dizdi.

Tusk şöyle konuştu;

Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu, davetiniz için teşekkür ediyorum. Kararlılığınız için çabalarınız için şükranlarımı sunuyorum. Bugün Türkiye sadece bu sadece siyasi açıdan söylediğim bir söz değil, gerçekten şahsi kanaatim şöyle; Türkiye bugün bütün dünyada göçmenleri nasıl barındırmamız gerektiğine dair dünyaya örnek olacak tek ülkedir. En önde gelen ülkedir. Türkiye'ye bu konuda kimsenin ders verme durumu yoktur. Bu konuda işbirliği yapmaktan gerçekten gurur duyuyorum.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...