Meclis’te çok özel oturum

Düzenleyen:
Meclis’te çok özel oturum

GÜNDEM Haberleri

23 Nisan dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dün özel bir oturum gerçekleştirildi.

Haber Merkezi ANKARA
TBMM Genel Kurulu 23 Nisan Özel Oturumunu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman idare etti. Genel Kurul’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bakanlar Kurulu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve milletvekilleri katıldı. HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ise katılmadı. Oturumda konuşan TBMM Başkanı Kahraman, 23 Nisan’ın milli egemenlik kavramına yaptığı güçlü vurgu ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olması sebebiyle iki açıdan önemli olduğunu söyledi. Kahraman, “23 Nisan’dan günümüze gelen kadar devlet ve milletçe büyük zorluk ve engellerle karşılaşmış olsak da bunları aşmasını bildik. Zirve bir medeniyetin sahibi necip bir milletiz. 3 kıtaya 7 denize adaletle hükmetmiş bir cihan devletinin varisleriyiz” diye konuştu.
Genel Kurul’da, sırasıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu  ve MHP Lideri Devlet Bahçeli konuşma yaptı. Konuşma öncesinde Davutoğlu ve Bahçeli, Cumhurbaşkanını selamlarken, Kılıçdaroğlu göz teması bile kurmadı. Erdoğan locada oturduğu müddet içinde hem konuşmacıları dinledi hem de Genel Kurul salonundaki milletvekillerini izledi. Zaman zaman, kendisine eşlik eden Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile de sohbet eden Erdoğan, konuşmalar tamamlandıktan sonra Genel Kurul’dan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Meclis’ten ayrılmadan şeref holünde karşılaştığı Davutoğlu ile kısa bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı ise şeref kapısının çıkışında AK Partili milletvekillerinin akınına uğradı. Erdoğan, fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...