Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Oğlumun kıyafetini verin ben savaşmaya gideceğim'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Oğlumun kıyafetini verin ben savaşmaya gideceğim'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Onbaşı Ethem Hacımahmutoğlu baba ocağı Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurladı. Şehidin annesi, "Oğlumun kıyafetini bana verin ben savaşmaya gideceğim" dedi.

Bir yıl önce göreve başladığı öğrenilen Ethem Hacımahmutoğlu’nun naaşı Mardin’de düzenlenen resmi törenin ardından hava yoluyla Kahramanmaraş’a getirildi. Şehit Ethem Hacımahmutoğlu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı buradan karayoluyla Andırın ilçesi Merkez Camii’ne getirildi.

Cenaze töreninde şehidin babası Ali Murat, annesi Rahime Hacımahmutoğlu, kız kardeşleri Müge ile Merve tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.

ŞEHİDİ ANNESİ OĞLUNU PARKASIYLA UĞURLADI

Oğlunun acısına dayanamayan ve zaman zaman baygınlık geçiren anne Rahime Hacımahmutoğlu, "Oğlum seni koruyamadım. Beni ömür boyu yakacaksın. Benim oğlum bir fidandı. Ben gözümden kıskandım. Ben nasıl gönderdim. Silah arkadaşların da burada. Benim bir tutan dalımı da koparttılar. Oğlumun kıyafetini bana verin ben savaşmaya gideceğim" dedi.

Operasyonda yaralanan silah arkadaşlarının da katılığı Şehit Ethem Hacımahmutoğlu’nun cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Boztopraklı Mahallesinde yapılan saygı atışıyla birlikte köy mezarlığında toprağa verildi.

Törene, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı görevine atanan Tuğgeneral Murat Soysal, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Kahramanmaraş milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...