Kurtulmuş mesir saçtı

Düzenleyen:
Kurtulmuş mesir saçtı

GÜNDEM Haberleri

Manisa 476. Uluslararası Mesir Festivaline katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultan Camisinin kubbe ve minarelerinden halka mesir saçarken, kendisi de kapmayı ihmal etmedi.

UNESCO’nun, Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan 476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Saçım törenine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, bir yandan halka mesir macunu saçarken bir yandan da şifalı olduğu kabul edilen macunu kapmak için yoğun çaba harcadı.

Mesir festivalinin çok zevkli geçtiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “İnsanlar biraz endişeliydi fakat çok zevkli ve renkli geçti. Vatandaşlarımız iyi ki rağbet gösterdi. Ben de oldukça fazla mesir macunu topladım. Birbirimizi itip kaktık ama bu güzel geleneği yaşatmak istedik. Mesir festivalinde 476 yıldır mesir macunu saçılıyor. Açılan ellere şifa saçıyoruz. Geleneğimiz sonsuza kadar yaşasın inşallah” dedi.

KURTULMUŞ HEM SAÇTI HEM KAPTI

Mesir festivaline ilk kez katıldığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, “Senelerdir bu festivale katılmak için niyet ederdik ama bu yıl nasip oldu. Çok güzel, keyifli, eğlenceli ve aynı zamanda çok öğretici bir festival. Tarihten gelen bu güzel şehzadeler şehrinde bir kere daha 476 senedir devam eden geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşadık. Mesir macununu atarken ve toplarken bu geleneği yaşatmak çok keyifli. Bütün Manisalı kardeşlerimin Mesir bayramlarını kutluyor, bu geleneği kıyamete kadar sürdürmelerini temenni ediyorum. Bugün Manisa’da herkesin el birliğiyle farklı görüşlerden insanların, farklı kanaatten insanların aynı kortejin içerisinde bulunması ve halkın bize sevgi gösterileri mutluluk verici” dedi.

Mesir macunu kaptığını vurgulayan Kurtulmuş, “Biz talihsiz idik. Çok sayıda mesir attık ama biz o tarafa atarken diğer tarafta saçımın sonuna gelmişiz. Biz sonunu yakaladık. Birkaç tane ancak yakalayabildim” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...