Kilis’e yine Katyuşa yağdı: 1 ölü, 26 yaralı

Düzenleyen:
Kilis’e yine Katyuşa yağdı: 1 ölü, 26 yaralı

GÜNDEM Haberleri

4 ayda 44 DAEŞ roketine hedef olan Kilis’e dün 5 Katyuşa daha düştü. İ

lk olarak Okçular Mahallesi’ndeki bir evin çatısı ile başka bir evin avlusuna isabet eden roket mermileri yüzünden 16 kişi yaralandı. Bunlardan 10’unun Türk, aralarında 3 aylık bebeğin de bulunduğu 6’sının Suriyeli olduğu belirtildi. Yaralılardan 6’sının vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği belirtildi. 
AKDOĞAN DA ORADAYDI
Kente atılan son üç roketten biri ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın Kilis Valiliği’nde toplantıda olduğu sırada, valiliğe 100 metre mesafedeki Canbolat Camisi’nin avlusuna düştü. Roketin patlaması sonucu 36 yaşındaki Fatma Demir hayatını kaybetti 10 kişi de yaralandı. Saldırı sonrası açıklama yapan Akdoğan, “TSK angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık vermiştir. Bakanlar Kurulu’nda yarın (bugün) hem alınan hem ilaveten alınması gereken başka tedbirler varsa bunları masaya yatıracağız” dedi. Yaşanan olayların ardından bazı vatandaşlar saldırıları protesto etti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...