Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Numan Kurtulmuş, Kilis'te alınacak önlemleri açıkladı

Düzenleyen:
Numan Kurtulmuş, Kilis'te alınacak önlemleri açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, Kilis için alınacak ek tedbirler ve 4 maddelik planı açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Numan Kurtulmuş, "Kilis'te ilk planda 5 milyon lira valiliğin emrine verilecek. Sosyal destek programları uygulanacak. İlave sağlık personeli de Kilis'e gönderilecek. Zırhlı ambulanslar Kilis'e gönderilerek hizmete başlayacak." dedi.

"HER TÜRLÜ TEDBİRLER ALINACAK"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçti.

Toplantıda Kilis'e yönelik roketli saldırıların ele alındığını belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Kilisliler, ensar anlayışı içinde ekmeğini ve sokaklarını paylaşıyor. Kilis'i tebrik ediyorum. Kilis, kendi nüfusu kadar Suriyeli mülteciyi barındırıyor. Suriye tarafında bir devlet kalmadı.  18 Ocak'tan bu yana 46 roket atışı yapıldı. Bu ateşlenen roketler seyyar katyuşa roketleridir. 17 kişi öldü. 61 kişi ise yaralandı. Yerleşik bir düzende saldırı olmadığı için karşılık vermek zor oluyor. Ancak TSK anında mevzileri yerle bir ediyor.

4 MADDELİK KİLİS PLANI

Bakanlar Kurulu'nda Kilis'teki son durumu ele aldık. İlave askeri tedbirler görüşüldü. Ekonomik destekleri de ele aldık.

*İlave askeri tedbirler alınacak. İlave İHA'lar ile sınırın gözetlenmesi.

*Ekonomik tedbirler alınacak. Tüccar ve esnafımızın zararlarının giderilmesi. 5 Milyon ilave ile zararlar giderilecek, ödeme yapılacak. İkinci aşamada da 5 milyon ilave destek sağlanacak.

*Sosyal destek programları sağlanacak. Psikolojik anlamda sahada Kilis halkımızın yanında olacağız.

*Sağlık alanında ilave tedbirler alınacak. İlave doktorlar ve zırhlı ambulanslar Kilis'te hizmete başlayacak.

Türkiye kendi ulusal güvenliğini korumak için her türlü tedbiri alacak güce sahiptir. Türkiye kendi sınırlarını korumak için TSK sınıra ilave tedbirlerini almaktadır. Bunların bir kısmı uluslararası camia ile yapılacak işlerdir."

"TÜRKİYE'NİN HAKLILIĞI ANLAŞILDI"

Suriye'de güvenli bölge tartışmalarına da değinen Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye olarak Suriye'deki bütün terörle ilişkili gruplara karşı durmanın önemini belirttik. Şu terör örgütü bu değil diye ayrım yapmanın doğru olmadığını söyledik. Suriye'nin kuzeyinde keşke bundan seneler evvel bir güvenli bölge oluşturulsaydı da ölümler olmasaydı. Türkiye'nin bu talebinin ne kadar doğru olduğu anlaşılmış oluyor. Güvenli bölge için ortak fikirler oluşmalı. Terör örgütleri arasında ayrım yapmadan karşılarında durmak gerekiyor."

OLAYLI MAÇA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kurtulmuş, "Sporun içinde yenmek de var yenilmek de" diyerek Trabzonspor-Fenerbahçe ve Ankaragücü-Amedspor maçlarında çıkan olaylara da değindi.

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı ve güvenlik açığı varsa hesabının sorulacağını söyleyen hükümet sözcüsü şu değerlendirmeyi yaptı:
"Sporun içerisinde şiddet yok. yenilince yakarım yıkarım demek yok. Bu anlamda her iki maçta ortaya çıkan tabloyu Türkiye haketmiyor. Trabzonspor büyük bir kulübümüz. Dünkü davranışları Trabzonspor camiası haketmiyor. Bu olay camiayı ve bütün taraftarları bağlayacak bir olay değildir. Burada güvenlik zaafiyeti var mı yok mu, bunlarla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Güvenlikle ilgili sorun varsa hesabı sorulacaktır. Spor bir eğlencedir, politika alanı değildir. Spor sahasında bunun üzerinden politika üretmek sporun ruhuna aykırıdır. Ümit ederim ki bu olaylardan ders çıkarılır."

"TBMM'YE GÖNDERİLMEYE HAZIR" 

Toplantıda taşeron işçilerin kamuya alınmasına yönelik tasarının da ele alındığını belirten Kurtulmuş, "Yasa tasarısının son rötuşları yapılmış ve hemen bu yasa tasarısı yasalaşmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmeye hazır hale getirilmiştir" dedi.

Kurtulmuş şöyle devam etti:
"Bu tasarıyla 720 bin çalışanın kamuya geçiş esasları belirlenmiştir. Ayrıca, kamuda özel sözleşmeli personel olarak tanımlanan yeni bir statü oluşturulmuştur. Alt işverenlerde çalışanların bir kısmı bu statüdeki çalışmaya geçeceklerdir, yani kamu güvencesi altına alınacaklardır. Ayrıca, bu kamu güvencesine alınacak olan 720 bin kişinin tamamı, 1 Kasım 2015 öncesinde kamuda taşeron olarak çalışmaya başlayan insanlar olacaktır. Bu geçişlerde de her kurum kendisince birtakım sınavlar yapma imkanına sahip olacak."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...