Operasyonlardan bunalan PKK ve HDP'nin Amerikası geldi!

Düzenleyen:
Operasyonlardan bunalan PKK ve HDP'nin Amerikası  geldi!

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütüne vurulan darbeler sonucu ‘masaya oturalım’ taktiğine dönen Kandil ve uzantısı, sesini Amerika’ya duyurmaya çalışıyor. Selahattin Demirtaş, ABD yolcusu

Mehmetçik ve polisimiz, 7 Haziran sonrası hendek ve barikat siyasetiyle devlete meydan okuyan bölücü terör örgütü PKK’ya büyük darbeler indiriyor. Binlerce hain öldürülünce ve örgüt özellikle şehirlerde dağılma aşamasına gelince Kandil’i panik sardı. PKK’nın Meclis’teki siyasi uzantısı HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 28 Nisan’da ABD’ye gidecek. Üst düzey temaslarda bulunacak olan Demirtaş’ın, Başkan Barack Obama ve kurmaylarına, “Ankara’ya baskı yapın, ‘Çözüm Süreci’ tekrar başlasın” talebini ileteceği öğrenildi. Temkinli davranan ve “Çözüm Süreci” boyunca örgütün silah depoladığını iyi bilen hükümet ise, sürecin başlaması için silahların sınır dışına çıkarılmasını şart koşuyor. Bu arada ihanet şebekesinin Kandil’deki elebaşı Cemil Bayık, BBC’ye “Müzakereye hazırız” diyerek ABD’ye göz kırptı. Bayık, İngiliz yayın kuruluşuna verdiği röportajda, “Bize savaşın durdurulması için çağrılar oldu, mektuplar gönderildi. Savaşı başlatan biz değiliz ki bizden savaşın durdurulması istensin. Hem Türkiye’den hem PKK’dan derhal savaşın durdurulup ateşkesin çift taraflı ilan edilmesini ve müzakerelerin başlatılmasını istemelidirler” dedi. Mart ayında Ankara’da düzenlenen ve 37 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı üstlenen TAK’ın PKK’yla ilişkisinin olmadığını savunarak Batı’ya şirin gözükmeye çalışan Bayık, “Bizim dışımızdaki bir örgüttür. Bizden ayrılanların bazıları onun içinde yer almış olabilir” dedi. Cemil Bayık, BBC muhabirinin “Kerkük’te görüştüğümüz PKK komutanları, Koalisyon güçleriyle dolaylı temasları olduğunu söyledi, bu doğru mu?” sorusuna karşılık, “Dolaylıdan da öte direkt de sayılabilir. Zaman zaman görüşmeler olmuştur. DAEŞ’e karşı mücadele eden, gerillayla iletişime geçmek zorunda” ifadesini kullandı. Bayık, muhabirin “Bu temasla ABD’den mi bahsediyorsunuz?” sorusuna, “Amerika’dan da, İngiltere’den de… Koalisyon güçlerini temsil eden esas Amerika’dır tabi. Sorun Amerika’yla veya başka biriyle görüşüp görülmeme sorunu değildir” cevabını verdi. 
BBC’YE: EL KAİDE RÖPORTAJI YAPILSA HOŞUNUZA GİDER Mİ?
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bayık’ın “ABD dahil Koalisyon ülkeleriyle doğrudan irtibat halindeyiz” iddiası için “Bu iddia daha önce ülkeler tarafından reddedildi. Biz ülkelerin açıklamalarını esas alıyoruz” dedi. BBC’ye de tepki gösteren Kalın, “Londra saldırılarını yapan El Kaide ile vatandaşların vergileriyle finanse edilen bir başka yayın kuruluşu röportaj yapsaydı ve makul ve meşru gösterilseydi tepki nasıl olurdu?” diye sordu. Kalın, PKK’nın kendi örgüt gündemini Kürtlerin talebiymiş gibi yansıtmaya çalıştığını sözlerine ekledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...