Şehit Muhammet Yılmaz memleketi Samsun'a uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şehit Muhammet Yılmaz memleketi Samsun'a uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

​ Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz için tören düzenlendi.

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Yılmaz'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Samsun'a uğurlandı. 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konularak, öz geçmişi okundu ve dua edildi. Şehidi asker selamı ile uğurlayan şehidin ailesi ve yakınları, tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.
Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, törendeki konuşmasında, teröristlerin masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü gösterdiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerine artan azim ve kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.
İl Müftü Vekili İsmail Ünal'ın okuduğu duanın ardından, şehit Yılmaz'ın naaşı Samsun'a gönderildi.
Törene, Vali Vekili İlker Özerk Özcan, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Nusaybin ilçesinde operasyonda, teröristlerce kullanılan bir binadaki arama sırasında, tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir asker şehit olmuş, 6 asker yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...