İlk Suriyeli grup Yunanistan'dan Türkiye'ye gönderildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İlk Suriyeli grup Yunanistan'dan Türkiye'ye gönderildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki mutabakat çerçevesinde ilk Suriyeli grup, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan uçakla Türkiye'ye gönderildi.

Aralarında 2 çocuk ve 4 kadının bulunduğu 12 kişi, anlaşma gereği Türkiye'deki sığınmacı kamplarına yerleştirilmek üzere Adana'ya gidecek.

Frontex sözcüsü Ewa Moncure, göçmenlerin sığınma talebinde bulunmadıklarını ve Türkiye'ye dönmek istediklerini kaydetti. Uçakta Frontex'e bağlı polislerin yanı sıra 5 Türk polisin de bulunduğu bildirildi.

Suriyeli olmayan göçmenler ise deniz yoluyla Türkiye'deki geri kabul merkezlerine gönderiliyor. Dün geri gönderilen 49 kişilik göçmen grubuyla birlikte şimdiye kadar mutabakat kapsamında toplam 374 göçmen iade edildi.

Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de varılan mutabakata göre, Türkiye, kendi topraklarından Yunan adalarına 20 Mart'tan itibaren geçtiği kanıtlanan, bu ülkeye iltica başvurusu yapmayan ya da başvurusu reddedilen göçmenleri geri kabul ediyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...