Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu: Meydanlarımız inşallah 1 Mayıs'ı barış içinde kutlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Davutoğlu: Meydanlarımız inşallah 1 Mayıs'ı barış içinde kutlayacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu, 1 Mayıs'ı birlik ve kardeşlik günü kılacak güzel bir mutabakat sağlandığını belirterek, "Bu sene meydanlarımız inşallah 1 Mayıs'ı barış içinde kutlayacak." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'ndeki öğle yemeğinde işçi ve memur sendikalarının temsilcileriyle bir araya geldi. Konuşmasına, 1 Mayıs Emek Bayramı'nın şimdiden bütün emekçilere hayırlı olmasını dileyerek başlayan Davutoğlu, sevgi ve alın teriyle emek ve değer üreten bütün işçileri tebrik etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İşçi, memur konfederasyonlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde 1 Mayıs'ı gerilim ve çatışma alanı olmaktan çıkarıp, birlik ve kardeşlik günü kılacak güzel bir mutabakat sağlandı." diyerek, "Bunun bir gelenek hale gelmesini, her bir 1 Mayıs öncesinde bu sofrada buluşup, işçi ve emekçi kardeşlerimizin sorunlarını hep beraber istişare etmeyi gönülden arzu ediyorum. Bu uzlaşma neticesinde bu sene meydanlarımız inşallah 1 Mayıs'ı barış içinde kutlayacak." ifadelerini kullandı.

"Uzlaşı kültürünün sürdürülebilir kılınması lazım"
"Provokasyon yapanlar çıkabilir, birtakım bunu fırsat bilerek, Türkiye'deki güvenlik ortamını tehdit etmek isteyenler çıkabilir, burada bizim en büyük güvencemiz işçilerimizin, emekçilerimizin bu konuda gösterecekleri dirayettir." diyen Davutoğlu, "Bu sene 1 Mayıs Emek Günü'nün tam bir uzlaşı kültürü içinde kutlanması, gelecek yıllara da örnek teşkil edecektir. Bir daha hiçbir şekilde, 1 Mayıs 1977'de yaşananlara benzer olayların yaşanmaması için bu anlayış ve uzlaşı kültürünün sürdürülebilir kılınması lazım." şeklinde konuştu.

"Demokratik istikrar en önemli kavramlarımızdan biridir"
"Demokratik istikrar, hayata hakim oldukça çalışma hayatımızda da barış egemen oldu. Bu bağlamda demokratik istikrar en önemli kavramlarımızdan biridir." ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Karşılaşılan her sorunu, her kesimin görüşünü aldığımız bir süreç sonunda çözüme kavuşturuyoruz. Bu eskiden böyle değildi. Ceberut zihniyetin, hemen her kesimin olduğu gibi emekçi sınıfının en tabii hakkını elinden almaya çalıştığı bir Türkiye vardı." dedi.

Davutoğlu, 27 Nisan e-muhtıra karşısında onurlu tavrı sergileyen bütün siyasetçilere bir kere daha teşekkürü borç bildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Demokrasi, insan onuruyla kaimdir. En büyük önceliğimiz, insan onuru olmuştur ve insan onurunu demokrasiyle yaşanır kılmak olmuştur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...