Kitsikis: Osmanlı’yı sömürmek isteyen Batı ırkçılık yaydı

Düzenleyen:
Kitsikis: Osmanlı’yı sömürmek isteyen Batı ırkçılık yaydı

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan ve Türkiye’yi Batı’nın ayırdığını söyleyen Prof. Dr. Dimitri Kitsikis, “Türkiye-Yunanistan-İsrail bir araya gelirse AB’ye alternatif bir güç oluşturur” diye konuştu.

Yunan asıllı Türkolog Ord. Prof. Dr. Dimitri Kitsikis, paradigma kırıcı açıklamalar yaptı. “Yunan-Türk Konfederasyonu” fikrinin teorisyeni olan ve bir müddet de 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın danışmanlığını yapan 81 yaşındaki Kitsikis, Batı’yı sert sözlerle eleştirdi. “Osmanlı İmparatorluğu’nu sömürmek isteyen Batı, milliyetçilik ve ırkçılık mikrobu yaydı” diyen Prof. Dr. Dimitri Kitsikis, “Batılılar, Yunanların Türklerden nefret etmelerini istedi. Türkler, imparatorluğun her yanını ırkçılık mikrobu sardığının yüz yıl sonra farkına vardı. Türkler, Yunanların kendilerinden neden nefret ettiğini ise anlamakta güçlük çekti. Bu fitnenin Batı’dan kaynakladığını bilemediler. Bu nedenle bugün pek çok Türk, halen Yunanlıları sever, buna karşılık daha az sayıda Yunan, Türkleri sever. Okullarda okutulan tarih kitapları nefretten beslenen ön yargılarla dolu” dedi.
TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN BİRLEŞSİN!
“Yunan-Türk Konfederasyonu” teorisine de değinen Yunan ilim adamı şöyle konuştu: “Amerika’nın Yunanistan üzerinden AB’yi zayıflatmaya çalışıyor. Yunanistan’ın AB ile ilişkileri zayıflarsa Türkiye-Yunanistan Konfederasyonu’nun kurulması daha kolaylaşır. Yunanistan ve Türkiye, yanlarına İsrail’i de alarak, Akdeniz Birliği oluşturmalılar. Amerika da AB’ye karşı bu oluşumu destekliyor. O yüzden Yunanistan’ı zayıflatmaya çalışıyor. Yunanistan öyle bir hale geldi ki kangren oldu. Bu kangrenin Yunanistan üzerinden bütün Avrupa’yı sarmasını istiyor. Oysa Türkiye-Yunanistan-İsrail bir araya gelirse AB’ye alternatif bir güç oluşturur. Ege Denizi’ni, bir insanın nefes borusu olarak düşünün. Bu kişinin akciğerleri ise Ege ile ikiye bölünmüş durumda. Yarısı Türkiye’de, yarısı Yunanistan’da kaldı. Yunanistan ve Türkiye’yi ayırarak bir vücudu ikiye böldüler. Vücudu ikiye bölünen bir insan yaşayabilir mi? O yüzden Türkiye de Yunanistan da zorluklar çekiyor. Siyasilerimiz, iş insanlarımız ve entelektüel çevrelerimiz bir araya gelerek, Türkiye-Yunanistan Konfederasyonu perspektifini masaya yatırmalıdır.”
BENİ ÇAMLICA TEPESİ’NE GÖMÜN
Prof. Dr. Kitsikis bir zamanlar danışmanlığını yaptığı Merhum Özal hakkında ise şunları söyledi: “Kürt sorununun çözümü için önerdiği ‘konfederasyon’ fikri Özal’ın sonunu hazırladı. Bu sebeple zehirlenerek öldürüldü. Bu fikirleri edinmesine sebep olduğum için üzüntü duyuyorum.” diye konuştu.Türkiye’nin 14 yıldır iktidarda bulunan AK Parti hükümetleri sayesinde ekonomik anlamda büyük başarılar elde ettiğini vurgulayan Kitsikis, “Erdoğan’a hayranım. Büyük düşünüyor, büyük hayalleri var. Dünya kamuoyunda Türk milletine büyük bir öz güven kazandırdı. Bu da halkı tarafından takdir ediliyor.” şeklinde konuştu. Öldüğünde Çamlıca Tepesi’ne gömülmek istediğini ifade eden Türkolog Ord. Prof. Dr. Dimitri Kitsikis, ölmeden önce Türk-Yunan Konfedarasyonu’nun kurulduğunu da görmeyi arzu ettiğini sözlerine ekledi.da görmeyi arzu ettiğini sözlerine ekledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...