Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zagreb Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zagreb Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zagreb Yunus Emre Enstitüsü, iki ülke arasında kültürel alışverişi artırarak dostluğu da pekiştirecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zagreb Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, kültürel iş birliği açısından çok farklı bir ana şahitlik ettiklerini söyledi.

Enstitü tarafından hazırlanan materyallerin hem enstitü kurslarında hem de Türkçe öğreten kurumlarca kullanıldığını söyleyen Erdoğan, "Hırvatistan'da öyle zannediyorum ki işimiz kolay olacak, 2 bin kadar müşterek kelime var, bunları artırabiliriz, konuşmayı da kolay kılarız." dedi.

Türkçe ve Hırvatçada birçok ortak kelime bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ortak' kelimesi bile, başlı başına aramızdaki ortaklığın bir ifadesidir. Bugün günlük Hırvatçada kullanılan 2 bine yakın ortak kelime vardır. 'Hayde', bizde 'haydi', 'yastuk' bizde 'yastık', aslında Karadeniz'de de 'yastuk' denir. Boya, çay, 'çarapa' yani bizde çorap, 'bubrek' bizde böbrek, badem, çizme bunlardan sadece birkaçı. Zagreb Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürünü ve sanatını tanıtmanın yanı sıra Türkçe öğrenmeye ilgi duyan Hırvat dostlarımıza da bu imkanı ücretsiz bir şekilde sunacaktır. Yunus Emre Enstitüsü, aynı zamanda iki ülke arasında kültürel alışverişi artırarak dostluğu da pekiştirecektir."

"Merkezin anlamlı açılışını önemli buluyorum"

Erdoğan, "Yunus Emre Kültür Merkezimizin Zagreb'deki merkezinin bu anlamlı açılışını gerçekten çok önemli buluyorum, zira İslam'ın Hırvatistan'da resmi din olarak kabulünün yıl dönümü kutlamalarını yaptığımız bir günde bu açılışın da yapılıyor olması gerçekten duygulandırıcı. Ben hayırlı olmasını temenni ediyor ve kurdelayı da bu dua, temenniyle kesiyoruz, ya Allah, Bismillah" diyerek açılışı gerçekleştirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...