Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Yeni anayasada laiklik ilkesi olacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Yeni anayasada laiklik ilkesi olacak'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç, yeni anayasada laiklik ilkesi olacağını belirterek, "Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın bu konuda söyledikleri ortada, net." dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Karabük Üniversitesince organize edilen "Kariyer Zirvesi" kapsamında, "2023 Vizyonunda Türkiye'nin Anayasal Süreci ve Gençliğe Etkileri" konulu konferansta konuşma yaptı.

Yeni anayasanın 78 milyonun paydaşlığında yapılacağını belirten Malkoç, ülkenin hedefleri doğrultusunda anayasada olması gerekenleri detaylarıyla aktardı.

"Bu anayasanın ruhu bozuk"

1982 Anayasası'nda 17 defa değişiklik yapıldığını ancak yetmediğini ifade eden Malkoç, "Şöyle düşünün arkadaşlar, kötü ruhlu bir varlık, yaratık var. Ruhu kararmış davranışları bozuk. Siz alıyorsunuz buna estetik ameliyat yapıyorsunuz. Bu anayasanın ruhu bozuk. Kökü bozuk, o yüzden tümden değiştirmeniz lazım." diye konuştu.

"Bizim üzerinde çalıştığımız sistem Türkiye'ye özgü"

Katılımcıların sorunlarını da yanıtlayan Şeref Malkoç, başkanlık sistemi konusunda gelen bir soruya, "Yarı başkanlık Fransa, başkanlık sistemi ise Amerika ve Meksika gibi ülkelerde var. Bizim üzerinde çalıştığımız sistem Türkiye'ye özgü. 'Başkanlık' demeyelim ona. Cumhurbaşkanlığı sistemi olacak. Bir topluluğa girip 'başkan' deyince 20 kişi varsa, 15'i bakıyor. Kimi berberler odası, kimi lokantacılar odası, kimi sınıf başkanı. O açıdan buna 'başkanlık sistemi' demeyelim. 'Cumhurbaşkanlığı sistemi' Türkiye'ye özgü bir modelle inşallah yapılacak." karşılığını verdi.

"Yeni Anayasa'da laiklik ilkesi olacak"

"Dini yüzde 90'ından fazlası Müslüman olan bir ülkenin anayasasında 'din' belirtilmesinin zararı nedir?" sorusuna Şeref Malkoç, şu yanıtı verdi:

"TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sözleri hala tartışılıyor ve tartışılacak güncel bir konu. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın bu konuda söyledikleri ortada, net. Yeni anayasada laiklik ilkesi olacak."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...