Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teşkilat atamaları yeniden MKYK'da

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Teşkilat atamaları yeniden MKYK'da

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, "Türkiye'de bir iç savaş yok. Türkiye'de iki eşit tarafın çatışması da yok.Türkiye'de meşru güçlerin, terör örgütüne karşı mücadelesi vardır." dedi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları;

YETKİ YENİDEN MKYK'YA GEÇTİ

AK Parti MKYK'sında alınan kararla il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi Genel Başkan'dan alınarak yeniden Genel Kurul'a verildi. Bunun bir değişiklik, Radikal bir tutum olarak ele alınması doğru değildir, teknik bir meseledir. Ak Parti'de teşkilatlarla ilgili kararlar hiç bir zaman ertelenmez. Gereken hassasiyet gösterilir. Daha geniş bir takvimde ele alınması için böyle bir karar alındı. Her hani bir kriz söz konusu değil. Karar oy birliğiyle alındı, ilk imza Başbakan'dan.

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye'nin terörle mücadelesinin ne kadar zorunlu olduğunu görüyoruz. Bazı çevreler terör örgütünün bir vahşeti yokmuş gibi davranıyorlar. Bu mücadele demokrasimizi, sokaktaki vatandaşımızı koruyor. Terörle mücadele konusunda kararlılıktan en ufak bir taviz verilmemesi gerekiyor. Eğer teröre karı yapılan bu mücadele sürmezse demokrasimizi koruyamayız.

"TÜRKİYE'DE İÇ SAVAŞ YOKTUR"

"Bazen bazı uyarılar yapılıyor, 'Türkiye'de iç savaş var, iç savaş ortamı sona ersin' vs. gibisinden. Maalesef bazıları bunu Meclis'te bile telaffuz edebiliyor. Türkiye'de bir iç savaş yok. Türkiye'de iki eşit tarafın çatışması da yok. Türkiye'de meşru güçlerin, milletten yetki almış hükümetin verdiği emirle güvenlik güçlerinin yürüttüğü, terör örgütüne karşı, gayrimeşru bir yapıya karşı, gayriahlaki, gayriinsani şekilde davranan bir yapıya karşı meşru mücadelesi vardır."

PARALEL İLE MÜCADELE

Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden bir durumdur. Türkiye'nin kurumlarının içine sızan bir faaliyet olarak devam etmektedir. Özellikle üniversitelerde yeni yapılanmalara gittikleri takip edilmektedir. Mücadele sürdükçe ve detaylara gittikçe, ne kadar kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği ortaya çıkmaktadır.

YENİ Anayasa

 "Yeni anayasa konusunda, birincisi temel haklar kısmı, ikincisi kuvvetler ayrılığı ve denge denetim sistemleri, üçüncüsü yargı bağımsızlığı ve yargı tarafsızlığı gibi üç ana alanda konu başlıkları ele alınıyor. Temel haklar kısmının yazımı hemen hemen bitmek üzere, diğer alanlarda da hem değerlendirme çalışmaları hem yazım çalışmaları sürüyor. Bu takvimimiz aksamadan bu ayın içerisinde belli bir aşamaya ulaşmış olacağız, anayasa taslağı ortaya çıkmış olacak."

KOMİSYONDAKİ KAVGALAR

Anayasa Komisyonu'nda Sayın Adalet Bakanımızın üzerine yürünmesinden milletvekillerimizin darp edilmesine kadar bir tablo ortaya çıktı. Kuşkusuz bu tabloyu ortaya çıkaranları, bu tabloya imza atanları şiddetle kınıyoruz. Burada bir kere daha gözüküyor ki söyleyecek sözü olmayanlar, orada bir kere daha bu şiddete başvurmuş gözüküyorlar. Ama her halükarda, geçmişte olduğu gibi AK Parti bu komisyonları çalıştıracak, Meclis'in herhangi bir şekilde kilitlenmesine, komisyonların ve Genel Kurul'un kilitlenmesine müsaade etmeyecek."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...