Kılıçdaroğlu kadın örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu kadın örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kadına yönelik artan şiddet, istismar ve baskı politikalarına karşı partisinin atacağı adımları ve çözüm önerilerini değerlendirmek amacıyla kadın örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadına yönelik artan şiddet, istismar ve baskı politikalarına karşı partisinin atacağı adımları ve çözüm önerilerini değerlendirmek amacıyla kadın örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, kadın sivil toplum örgütleri ve bazı meslek kuruluşlarının kadınlarla ilgili birimlerinin görüşlerini aldıklarını, onları dinlediklerini belirterek, belli konularda ortak bir metin, düşünce oluşturduklarını söyledi.

Bunlardan birincisinin kadın ve erkek eşitliği anayasada yazmasına karşın bunun uygulamada yeterince olmadığı, bu konuda ciddi sorunlar bulunduğu, kadınların bir anlamda ikinci sınıf yurttaş olarak görülmesi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bazen siyaset üslubu olarak da bunun açıkça dile getirildiği ifade edildi. Bu konuda rahatsızlıklar görüş birliği halinde iletildi." dedi.

Sigortasız ve taşeronda çalışan kadınlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınlar için ekonomik özgürlüğün çok önemli olduğunu, bunun, kadının ailede daha güçlü bir konumda olmasını da sağladığını kaydetti.

Kadın istihdamının öneme değinen Kılıçdaroğlu, "Merdiven altı atölyelerde çalışan çok sayıda kadın var. Bunların büyük bir kısmı sigortasız. Sigortalı olması lazım. Düzenli gelir elde etmeleri lazım. Yasal güvence altında çalışmaları gerekiyor. Taşeron işçilikte çalışan çok sayıda kadın var. Bunların haklarının da teslim edilmesi ifade edildi." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, liyakat sistemi gerçek anlamda uygulanırsa kadınların kamu yönetiminde üst yönetici olma imkanlarının artacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Kadına yönelik şiddet bütün arkadaşlar tarafından açıkça dile getirildi. Bu konuda özel bir çalışmanın, toplumsal bir çalışmanın yapılması gerektiği vurgulandı. Şiddete karşı kadın sığınaklarının mutlaka açılması gerekiyor. Bu belediyeler açısından zorunlu ama çoğu belediye bu zorunluluğa uymuyor. Kadın danışma merkezlerinin açılması gerekiyor. İstanbul Sözleşmesi de bunları zorunlu kılıyor. Ayrıca cinsel şiddet kriz merkezlerinin de oluşturulması talep edildi. Kadına yönelik şiddetin, kadına yönelik mağduriyetin sadece Türkiye'de yaşayanlar için değil mülteci kadınlar için de geçerli olduğu ifade edildi. Mülteci kadınların da yaşadıkları sorunların bir şekliyle ele alınıp çözülmesi gerektiği konusunda ortak bir görüş sağlandı."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...