Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Herkesin temennisi aynı: 1 Mayıs bayram tadında geçsin

Düzenleyen:
Herkesin temennisi aynı: 1 Mayıs bayram tadında geçsin

GÜNDEM Haberleri

Bu yıl sakin geçmesi beklenen 1 Mayıs’ın merkezi Bakırköy olacak, kutlamalarda 24 bin 500 polis görev alacak.

Bugün işçilerin bayramı 1 Mayıs... Her sene büyük gerilimlerin yaşandığı, demokratik gösterilerin şiddete dönüştüğü 1 Mayıs’ın bu defa sakin geçmesi umuluyor. Türkiye’nin dört bir yanında coşkulu törenlere sahne olacak 1 Mayıs, mutabakat kararı İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlanacak. İşçi örgütleri DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Taksim yerine bu yıl Bakırköy’de olacak. Türk-İş Çanakale’de, Hak-iş Konfederasyonu ise Sakaraya’da işçileri bir araya getirecek.
Açıklama yaparak işçilerin bayramını kutlayan iş ve sivil toplum örgütleri de kutlamaların barışçıl olarak, şenlik havasında geçmesi dileğinde bulundu. TÜSİAD’ın açıklamasında, “Sosyal diyaloğu esas alarak devlet, işçi ve işveren kesimleri olarak hep birlikte göstereceğimiz gayret çok değerlidir. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün bir bayram coşkusuyla yaşanmasını diliyoruz” denildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise “Türkiye, dünya arenasında kendisine büyük hedefler seçti. Bu hedeflerimize işçisi, emekçisi ve girişimci ruhuyla birlik ve beraberlik içinde ulaşacağız” dedi.
HER YERDE TEDBİR
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün huzur içerisinde kutlanması için İstanbul Valiliği bir dizi tedbir aldı. Bugün İstanbul genelinde 24 bin 500 polisin görev yapacak. Taksim metro durağı ve bazı caddeler trafiğe kapatılacak. Gösterilerin merkezi Bakırköy, dün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü için hummalı bir hazırlığa sahne oldu. Taksim Meydanı, Gezi Parkı, Divan kavşağı, Mete Caddesi ve Taşkışla Caddesi’ne ise bariyerler dizildi. Taksim Meydanı’ndaki MOBESE kameralarına bakım yapıldı. Taksim’de1 Mayıs 1977’de yaşanan hadiselerde hayatını kaybedenler yad edildi. Taksim meydanında toplanan HAK-İŞ Konfederasyonu üyeleri, ellerinde “Yaşasın 1 Mayıs” yazan pankartla Kazancı Yokuşuna yürüdü. Buradaki abide önünde gazetecilere açıklama yapan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 39 yıl önce hayatını kaybedenlerin faillerinin bulunması ve hadisenin aydınlığa kavuşması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...