Halep de Muş gibi bir gün özgür olacak

Düzenleyen:
Halep de Muş gibi  bir gün özgür olacak

GÜNDEM Haberleri

Muş’un kurtuluş yıl dönümünün kutlandığını hatırlatırken, Suriye’de yaşananları örnek gösteren ve istiklalin önemini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, “İslam ülkelerinde istiklale sahip olmanın en önemli işareti orada al bayrağın dalgalanmasıyla birlikte cuma namazının kılınabilmesidir. Cuma namazı kılınan ülkeler, şehirler hürdür. Cuma namazı kılınamıyorsa, orada esaret var demektir. Gözlerim yaşararak, yüreğim sancılanarak söylüyorum, dün mübarek cuma günü Halep’te cuma namazı kılınamadı” dedi.

“Halep’i esir edenler, Halep’e bomba yağdıranlar bilsin ki Muş gibi bir gün Halep de özgür olacak” diyen Davutoğlu, “Rus uçakları, Suriye uçakları, sivil, çocuk, kadın demeden masumların üstüne, hastanelere bombalar yağdırdı. Buradan soruyorum, babasının kucağında, molozlar altından cenazesi çıkarılan o küçük kız, o küçük yavrucuk sizlere ne yaptı? Moskova’da oturanlara soruyorum, diğer başkentlerde oturanlara soruyorum. Size ne yaptı Suriye halkı, niçin bombalar yağdırırsınız, yan yana can veren, belki de kardeş olan çocuklardan, o masumlardan ne istediniz? O mazlumların elleri yakalarında olacak. Biz  sonsuza kadar o mazlumların yanında olacağız” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...