Çemişgezek Belediye Başkanı Ersoy, CHP'den istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Çemişgezek Belediye Başkanı Ersoy, CHP'den istifa etti

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Şadan Ersoy, il ve ilçe yönetimiyle aralarındaki sorunlar nedeniyle partisinden istifa ettiğini açıkladı.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde CHP adayı olarak Çemişgezek Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ahmet Şadan Ersoy, il ve ilçe yöneticileriyle yaşadığı sorunlar nedeniyle partisinden istifa ettiğini açıkladı. Yerel seçimlerde CHP’nin Tunceli’de kazandığı 4 ilçe belediyesinden Çemişgezek'te Başkan Ersoy'in istifa etmesi ardından Tunceli'de CHP’li belediye başkanlığı sayısı 3’e düştü. Çemişkezek İlçesi'nde AK Partili adayların 2 dönem belediye başkanlığını kazandığını hatırlatan Başkan Ahmet Şadan Ersoy, şöyle konuştu:

"Ben kendimi bildim bileli hep CHP için politika yaptım. CHP dışındaki başka bir partide siyaset yapmam asla düşünülemez. Yıllardır CHP’nin başarısı için mücadele içindeyiz. Çemişgezek İlçesi'nde bizden önce 2 dönem AKP’li belediye vardı. Ancak, bizler sistemli ve organize çalışarak, kendimizi halka iyi anlatıp CHP adına burada belediyeyi kazandık. İstifamın, partinin genel politikası ile hiçbir ilgisi yoktur. Özelikle yeni atanan ilçe yönetimi ile hiçbir uyum sağlayamadık. İlçe yönetimi yanımda olmuyor ve aramızda çok fazla çelişkiler yaşanmaya başlandı. Yine il yönetimi ile uyum sorunumuz oldu ve ben CHP’nin bu duruma düşürülmesini asla kabul edemem. Bu yöneticiler ile birlikte siyaset yapamayacağımı anladım. Bunun için Cuma günü istifa dilekçemi CHP Genel Merkezi'ne faks yoluyla gönderdim." 

CHP Genel Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy'un istifa dilekçesinin alındığı ancak işleme konulmadığı, Ersoy'u Ankara'ya çağırarak, sorunların giderilmesi için görüşme yapacağı ve durumun incelenmesi için Tunceli’ye parti müfettişi görevlendireceği kaydedildi.
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...