Kilis'e 4 roket mermisi atıldı: 7 yaralı

Düzenleyen:
Kilis'e 4 roket mermisi atıldı: 7 yaralı

GÜNDEM Haberleri

Suriye'den ateşlenen 4 roket mermisinin, Kilis'te çeşitli bölgelere isabet etmesi sonucu, aralarında hamile bir kadının da bulunduğu 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, iç savaşın devam ettiği Suriye'den atılan roket mermisi, Kilis Cumhuriyet Caddesi'ne yakın otoparka düştü. Patlamada 2 kişi yaralandı.

Bu olaydan yaklaşık 10 dakika sonra yine Suriye'den ateşlenen roket mermisi, Beşevler Mahallesi'ndeki evin bahçesine isabet etti. Olayda biri hamile iki kadın yaralandı.

Patlamaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Mermilerin isabet ettiği bölgelerdeki bina ve araçlarda hasar oluştu. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Öğle saatlerinde art arda 2 roket mermisi daha atıldı

Öte yandan, sabah 2 roket mermisinin düştüğü Kilis'te, Suriye'den öğle saatlerinde ateşlenen roket mermisi, Kartalbey Mahallesi'nde bir binaya isabet ettikten sonra yola düştü. Patlama nedeniyle bazı binalar ve araçlarda hasar oluştu. 

Bu olaydan yaklaşık 5 dakika sonra yine aynı bölgeden ateşlenen roket mermisi, Öncüpınar Mahallesi'ndeki boş araziye isabet etti. Olayda ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

9 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca Suran bölgesinde insansız hava araçları (İHA) ve radarlarla atışların yapıldığı iki roketatar mevzisi tespit edildi.

Terör örgütü DAEŞ mevzileri, sınırda konuşlu Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar (ÇNRA) bataryasıyla ateş altına alındı. Her iki mevzide bulunan DAEŞ mensubu 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...