Şırnak Valisi ve jandarmadan Jirki Aşireti'ne geçmiş olsun ziyareti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şırnak Valisi ve jandarmadan Jirki Aşireti'ne geçmiş olsun ziyareti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, bir süre önce Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan Jirki aşiretinin temsilcisi olarak tanınan Tahir adıyaman'ı ziyaret etti.

Şırnak  Valisi Ali İhsan Su, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel,  PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan Jirki aşiretinin temsilcisi  olarak tanınan Tahir Adıyaman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Vali Su, Korgeneral Temel, Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe,  Şırnaklı Tatar ailesinin ileri gelenlerinden Aslan Tatar ile birlikte Beytüşşebap  ilçesinin Ayvalık köyünde yaşayan Jirki aşiretinin temsilcisi olarak tanınan  Tahir Adıyaman'a (65) geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Aşiret olarak 32 yıldır terör örgütü ile mücadele ettiklerini belirten  Adıyaman, bundan böyle de mücadelede etmeye devam edeceklerini söyledi.
Şırnak Valisi ve jandarmadan Jirki Aşireti'ne geçmiş olsun ziyareti
Adıyaman 11 Nisan'da gerçekleşen saldırıyla ilgili şunları anlattı: "Olay günü PKK'lı teröristler yol kesip kimlik kontrolü yapıyordu, biz  de aracımızla ilçeye gidiyorduk, PKK'lılar lise öğrencilerinin de içinde  bulunduğu otobüsteki bazı kızları dağa götürmek için girişimde bulunduğu sırada  bizi fark ettiler ve ateş etmeye başladılar. Aracımızla geri geri uzaklaşmak  istediğimiz sırada bir kayaya çarptık, oğlum ve yanımdaki korumalarım ateşe  karşılık verdi. Yaklaşık 10 dakika çatışma sürdü. Teröristler sivilleri  kendilerine kalkan yapıp oradan gaspettikleri bir Otomobil ile uzaklaştı. Ayağıma  iki kurşun isabet etti, beni acilen başka bir araçla köye getirdiler."

'Siviller olmasaydı hepsinin kellesini alacaktık'

Terörle mücadelede devletin kararlılığının bölge halkına güven  verdiğinin altını çizen Adıyaman, "Aile olarak terörle mücadelede 100'ün üzerinde  şehit verdik, mücadelemize devam edeceğiz. Aşiret olarak biz devletimizin  yanındayız, devletimize inanıyoruz. İnşallah bu bela bitecek, bölge yeniden  huzurlu günlere dönecek." diye konuştu.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su da Adıyaman'a geçmiş olsun dileklerini  ileterek, "Terörün son bulmasıyla bölgede önemli projeler hayata geçecek. İlçenin  ekonomisinin güçlenmesini sağlayacağız. Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu  olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Yenilen yemeğin ardından Vali Su ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.
Şırnak Valisi ve jandarmadan Jirki Aşireti'ne geçmiş olsun ziyareti
- Olay

Ayvalık köyünden 11 Nisan'da Beytüşşebap ilçesine giden Tahir  Adıyaman'ın içinde bulunduğu araca bir grup terörist tarafından uzun namlulu  silahlar ile ateş açılırken, ayağından yaralanan Adıyaman, kaldırıldığı  Beytüşşebap Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından helikopterle sevk  edildiği Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...