1 Mayıs gösterilirini ucuz atlattık

Düzenleyen:
1 Mayıs gösterilirini ucuz atlattık

GÜNDEM Haberleri

Sendikaların Taksim yerine farklı yerlerde kutlamalar yapmasıyla büyük olayların önüne geçildi. HDP’li gruplar ise provokasyon girişiminde bulundu. Taksim’e girmeye çalışanları TOMA’lar durdurdu

Geçmişte büyük acıların yaşandığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bu defa korkulan olmadı. Yurt genelinde kutlamaların ekseriyeti sakin geçti. Türk-İş Çanakkale’de, Hak-İş Sakarya’da, DİSK, KESK ve paydaşları Bakırköy’de, Memur-Sen ise Kahramanmaraş’ta 1 Mayıs’ı kutladı. İstanbul’un bazı semtleri ise, aşırı sol grupların ve HDP’lilerin provokasyon girişimlerine sahne oldu. Bakırköy’deki mitinge Öcalan posterleri ile girmek isteyen PKK yandaşı HDP’li gruba polis müdahale etti. Çıkan arbedede HDP eski Milletvekili Sebahat Tuncel de zor anlar yaşadı. 1 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.  HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Amedspor formalı 15 gencin miting alanına alınmadığını ileri sürdü. Arama noktasında sık sık tartışmalar yaşandı.  Meydanda 55 kurumun ortak bildirisi Türkçe ve Kürtçe okundu. 
Etkinliklerin yapılmasına izin verilmeyen Taksim’e ise polis ve gazetecilerden başkası alınmadı. Marjinal gruplar sık sık Taksim’e girmeye çalışınca TOMA’lar devreye girdi. Okmeydanı’nda maskeli bazı eylemciler, polise molotofkokteyli ve taş attı. Polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs’ta 231 kişinin gözaltına alındığını ve bu kişilerle birlikte 40 molotofkokteyli, 17 el yapımı patlayıcı, 176 havai fişek, 7 maske, 1 çift eldiven, 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda yasa dışı afiş ele geçirildiğini duyurdu. Türk-İş heyeti, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.
1 Mayıs gösterilirini ucuz atlattık

BÖLÜCÜLERE, PARALEL’E TEPKİ
Ankara’daki Kolej Meydanı’nda çeşitli sendika ve partiler tarafından gerçekleştirilen kutlamalar olaysız sona erdi. Öte yandan Ankara’da 1 Mayıs etkinliğine katılmak isteyen Irak pasaportlu 4 kişi otogarda, onlarla bağlantılı olan 1 kadın başka semtte gözaltına alındı. Kendilerini Suriyeli mülteci olarak göstermeye çalışan şahısların terör eylemi planladığından şüphe ediliyor. İzmir’deki kutlamalar ise Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirildi. 40 bin kişinin katıldığı kutlamada Öcalan resimleri de yer aldı. İzmir’de kendilerini anarşist diyen bir grup, üstlerinin aranmasını protesto etmek için soyundu ve güvenlik noktasından çıplak geçti. Çanakkale’de Türk-İş’in düzenlediği mitinge ise yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Ülkemizi böldürmeyiz. Kellemizi de veririz bu ülke için”  dedi. Kahramanmaraş’taki kutlamada ise Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kapitalistler, tetikçiler, devlete paralel hat çekenler; hesap verecek, bedel ödeyeceksiniz” diyerek, milli bir duruş sergiledi. 
Bu arada Gaziantep’teki bombalı saldırı ve güvenlik gerekçesiyle Adana, Mersin’in Tarsus ilçesi ve Şanlıurfa’daki 1 Mayıs kutlamaları iptal edildi.  

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...