Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

1 Mayıs’ta gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
1 Mayıs’ta gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

GÜNDEM Haberleri  / iHA

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Şişli, Beşiktaş ve Beyoğlu ilçelerinde gözaltına alınan 43 şüphelinin tamamı serbest bırakıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul Valiliği tarafından yasaklanan Taksim Meydanı’na çıkmak istedikleri gerekçesiyle Şişli, Beşiktaş ve Beyoğlu ilçesinde gözaltına alınan 43 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen 43 şüpheliden 34’ü Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı tarafından sorgulanırken, 9 şüpheli 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle Çocuk Bürosu Savcılığı’nca sorgulandı. Gözaltına alınan şüphelilere “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, görevli memura direnmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi.

Savcılıkta ifade işlemleri tamamlanan 43 şüpheliden 1’i tutuklama, 4’ü ise adli kontrol talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilirken, diğer şüpheliler serbest bırakıldı. İstanbul Nöbetçi 8’inci Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan 5 şüpheli serbest bırakıldı. Hakimlik, tutuklanması talep edilen 1 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri koydu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...