Kilis'e 2 roket mermisi düştü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kilis'e 2 roket mermisi düştü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Suriye'den ateşlenen bir roket, Kilis kent merkezindeki eve isabet etti. Roketin düştüğü evde yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, DAEŞ kontrolündeki Suriye'nin Cerablus kentinden ateşlenen roket, Kilis kent merkezi Mollahamit Mahallesi Özbek Cami Sokak'ta bulunan bir eve isabet etti. Roketin patlamasının ardından yangın çıkan eve itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayın ardından büyük paniğin yaşandığı mahallede bayılanlar ve sinir krizi geçirenler oldu. Bölge halkı ile çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.  

Kilis'e 2 roket mermisi düştü

Öldürülen DAEŞ'li sayısı 58 oldu
Öte yandan Kilis'e dün yapılan roket saldırısının ardından, Suriye'nin Suran, Arşak, İkdah ve İhtimalat bölgelerindeki DAEŞ mevzilerinin vurulması sonucu öldürülen DAEŞ'li terörist sayısı 58'e çıktı.
Askeri kaynaklar, dün Kilis'e yapılan roket saldırısı sonrasında DAEŞmevzilerine yapılan atışlar sonucu İhtimalat bölgesinde, yaralılardan durumu ağır olan 8 DAEŞ üyesi teröristin daha öldüğü bilgisinin alındığını bildirdi. Türk askerinin dün akşam yaptığı atışlar sonucu Suriye'nin Suran, Arşak, İkdah ve İhtimalat bölgelerinde öldürülen DAEŞ üyesi teröristlerin sayısı 58'e yükseldi.
Kilis'e dün gerçekleştirilen roket saldırısının ardından Suriye'de Suran'ın kuzeyindeki bölgede, AN/TPQ-36 hedef tespit radarı ile yerleri tespit edilen DAEŞ'e ait iki Katyuşa mevzisi ile Arşak ve İkdah bölgelerinde tespit edilen bir top mevzisinin, sınırda konuşlu fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla ateş altına alındığı, mevzilerde bulunan 30 DAEŞ üyesi teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.
Ayrıca, İhtimalat bölgesinde tespit edilen iki top mevzisi, mühimmat deposu, doçka mevzisi ile bir aracın da fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla açılan ateş sonucu imha edildiği, mevzilerde bulunan 20 DAEŞ mensubu teröristin öldürüldüğü, söz konusu bölgelerde çok sayıda yaralı DAEŞ mensubu olduğu bilgisine ulaşıldığı bildirilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...