HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Savcı mütalaasını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Savcı mütalaasını açıkladı
Can Dündar, Erdem Gül, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı Mit TIR'larının durdurulması davasında savcı mütalaasını açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" ve "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, temin edip açıklama ve bu suça iştirak" suçlarından yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

CELSE ARASI 7 SAYFALIK MÜTALAA

Davanın 22 Nisan 2016 tarihinde görülen duruşmasında, savcı Evliya Çalışkan, mütalaasını açıklamak için bir sonraki duruşmaya kadar süre istemiş, duruşma 6 Mayıs tarihine ertelenmişti. Savcı Çalışkan, celse arası 7 sayfadan oluşan mütalaasını açıkladı.

Savcı Çalışkan, sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki 'Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarıyla ilgili dosyanın ayrılmasını talep etti.

CAN DÜNDAR HAKKINDA 10 YILDAN 31 YILA KADAR...

Sanık Can Dündar'ın "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri temin edip açıklama ve bu suça iştirak" eylemleri nedeniyle, 10 yıldan 31 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

ERDEM GÜL HAKKINDA 5 YILDAN 10 YILA KADAR...

Sanık Erdem Gül'ün ise "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklama" eylemi nedeniyle, 5 yıldan 10 yıla kadar hapsini talep etti. Duruşmaya 6 Mayıs 2016 tarihinde kapalı olarak görülmeye devam edilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...