Şanlıurfa'da sağlık skandalı: 36 gözaltı

Şanlıurfa'da sağlık skandalı: 36 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonda, aralarında doktorların da bulunduğu 36 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

Türkiye genelinde başlatılan ve 100'den fazla kişinin gözaltına alındığı operasyonun Şanlıurfa ayağında, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, devleti dolandırdıkları belirlenen bir hastaneye operasyon düzenledi.

Daha öncede SGK ile sözleşmesi yenilenmediği için kapatılan hastanenin ortakları olan Ahmet Ç., Mustafa K., İlhami K. ve Cuma T. ile hastanede görev yapan 12 doktor ve 16 bilgi işlem görevlisi gözaltına alındı. Hastanedeki bilgisayarların kayıtlarını inceleyen polisler, hastane çalışanlarının sahte giriş yaparak yaklaşık 500 hastayı hastanede yatmış ve tedavi olmuş göstererek devletin dolandırıldığını belirledi. 

Kayıtlarda yapılan incelemede, düzenlenen sahte evraklarla, aylar önce ölen bazı hastaların hastanede ameliyat edilerek halen tedavi görüyor gibi gösterildiği belirlendi. Sahte girişlerle tedavi görenler arasında yurt dışında yaşayanların bulunduğu öğrenildi.

Polis, hastanedeki bilgisayarlara el koyarken gözaltına alınan 36 kişinin emniyetteki ifadelerinin devam ettiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...