Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den Yunanistan'a 'Atina'ya cami' hatırlatması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye'den Yunanistan'a 'Atina'ya cami' hatırlatması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye, BM'deki insan hakları oturumunda, Atina'ya yapılması kararlaştırılan caminin inşa edilmesi ve Müslüman mezarlığı tahsis edilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye, Birleşmiş Milletler'de (BM) Yunanistan'daki insan hakları durumunun incelendiği oturumda, başkent Atina'ya yapılması kararlaştırılan cami projesinin yerine getirilmesi ve Müslümanlara mezarlık tahsis edilmesi tavsiyesinde bulundu.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen BM İnsan Hakları Konseyi Evrensel Periyodik İnceleme Mekanizması oturumunda Yunanistan'daki insan hakları durumu ikinci defa ele alındı.

Oturumda, Türkiye de Yunanistan'a tavsiyelerde bulundu. Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilciliği, Yunanistan'da yaşayan Türk azınlığın haklarına dikkati çekti.

Yunanistan'a tavsiyeler

Türk azınlıklar, Müslümanlar ve göçmenlere yönelik nefret söylemleri konusunda sonuç odaklı önemler alınması tavsiyesinde bulunan Türkiye, Yunanistan'a başkent Atina'ya yapılması kararlaştırılan cami projesini yerine getirmesi ve Müslümanlara mezarlık tahsis etmesi çağrısında bulundu. 

Tavsiyeler arasında Selanik'teki tarihi caminin açılması ve Yunanca ve Türkçe olmak üzere çift dilli azınlık okullarının açılması da yer aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...