Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu'nun yerine kim gelecek? Kulislerde ismi geçen 4 AK Partili

Düzenleyen:
Davutoğlu'nun yerine kim gelecek? Kulislerde ismi geçen 4 AK Partili

GÜNDEM Haberleri

Kulislerde Davutoğlu'nun yerine kimin geleceği konuşulmaya başlandı. Başbakan'ın koltuğu için Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Mustafa Şentop'un adı geçiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki kritik görüşmenin ardından gündeme gelen olağanüstü AK Parti kongresinin en geç 5 Haziran Pazar günü yapılacağı, Davutoğlu'nun aday olmayacağı haberi Ankara kulislerine bomba gibi düştü. Davutoğlu'nun bırakacağı haberi beraberinde şu soruyu getirdi: Davutoğlu'nun yerine kim gelecek?

DAVUTOĞLU'NUN KOLTUĞU İÇİN KULİSLERDE ADI GEÇEN 4 İSİM

Yeni AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adaylığı için konuşulan isimlerin, Erdoğan'ın başdanışmanlığını da yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olduğu belirtilirken "İki isim daha konuşuluyor" açıklaması yapılıyor. 

Kulislerde konuşulan diğer ismin, AK Parti MKYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili Prof. Mustafa Şentop olduğu belirtiliyor.

ABDULKADİR SELVİ'NİN KULİSİ

Selvi, şunları söyledi:

"Yeni genel başkan ve başbakanı konuşmak için çok erken değil. Bu gece itibariyle asıl cevabı aranacak soru bu olacak. Davutoğlu'ndan sonra kim genel başkan ve başbakan olacak? Bence erken değil bu soru, tam zamanında. Elbette Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Berat Albayrak konuşuluyordu. İki isim daha var. Erdoğan kimi işaret ederse o olacak. Ben bu hamleyi yaparken birkaç hamle sonrasını da planladığını söyleyebilirim. Cumhurbaşkanı iradesini yansıtmadan bir şey söylemek benim açımdan erken olur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...