Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti'nin kongre kararı dünya basınında

Düzenleyen:
AK Parti'nin kongre kararı dünya basınında

GÜNDEM Haberleri

Yabancı ajanslar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun 1 saat 40 dakika süren görüşmesinin ardından öğrenilen AK Parti’deki olağanüstü kongre kararını son dakika haberi olarak abonelerine duyurdular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Beştepe zirvesinden kongre kararı çıktı. Başbakan Davutoğlu, partiyi kongreye götürecek ancak aday olmayacak. Kongrenin mayısın son haftası olması bekleniyor. Amerikan ABC News, İngiliz Independent gazetesi ve Reuters haber ajansının da aralarında bulunduğu yabancı kaynaklar da Ankara'da cereyan eden bu önemli siyasi olayı okuyucularına duyurdu.

AFP haber ajansı haberinde “Türkiye’nin iktidar partisi AK Parti bu ay içinde olağanüstü kongre yapacak” ifadelerini kulandı.

Reuters da gelişmeleri flaş haber olarak duyururken, bir AK Parti yetkilisine dayandırarak olağanüstü kongrenin en erken 22 Mayıs en geç ise 5 Haziran yapılacağı bilgisini paylaştı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC haberi “Başbakan’ın üzerindeki şüpheler üzerine AK Parti kongreye gidiyor” başlığı ile okuyucularına duyurdu. BBC haberinde iki isim arasında son zamanlarda yükselen tansiyona dikkat çekilirken Davutoğlu’nun Erdoğan’ın başkanlık sistemi üzerindeki ısrarına mesafeli durduğu belirtildi.

ABC NEWS:

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu arasında uzun süredir inkar edilen gerilim, alenen ortaya çıkmaya başlıyor. 10 yıldan uzun bir süredir Türk siyasetine hakimiyet kuran Erdoğan, ülkenin siyasi sistemini başkanlık sistemine çevirmek için yeni bir anayasanın yapılmasını istiyor. Erdoğan'a danışmanlık ve Dışişleri Bakanlığı yapmış bir profesör olan Davutoğlu, kendi kendisinin efendisi olmaya çalışıyor.

INDEPENDENT:

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu, iddialara göre, AK Parti kongresinde görevinden alınacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...