HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

En ‘ağır’ hainlik

Düzenleyen:
En ‘ağır’ hainlik
Şehit, Mardin, Haber

GÜNDEM Haberleri

PKK, şimdiye kadar kullandığı en ağır tonajlı bombayı Üçyol Karakolu’ndaki saldırıda infilak ettirdi; 1 asker şehadet şerbeti içti, köylerde bile camlar kırıldı.

Mardin Derik’te önceki gece hainler yine ayaktaydı. İlçeyle Viranşehir arasındaki İpekyolu üzerinde bulunan Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı’na gece saat 01.00 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı  yapıldı. Karakolun çevre duvarının önüne aracı bırakıp hızla uzaklaşan teröristler, nöbetçi Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz’ün durumu fark edip hareket geçmesi üzerine, bombalı aracı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada, Uzman Çavuş Öksüz şehit olurken, 1’i ağır 9 asker ile 2 sivil yaralandı. Derik’te, PKK’nın şimdiye kadar bir saldırıda kullandığı, en yüksek miktar olan, 2,5 ton patlayıcı infilak ettirildi. Şiddetli patlamanın tesiriyle karakolda büyük hasar meydana geldi, yakın köylerdeki evlerin bile camları kırıldı. Patlama sesi 30 kilometre uzaklıktaki Kızıltepe ilçesinde de duyuldu. 
Saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Numan Öksüz için dün Mardin 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, saldırı esnasında karakolun yanındaki lojmanda bulunan ve yaralanan şehidin 5 aylık hamile eşi Tuğba Öksüz de katıldı. Şehit eşinin yaralı vaziyette, sedye üzerinde törene iştirak etmesi yürekleri dağladı. Şehit eşi Öksüz ve saldırıda yaralanan askerler, tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Öksüz’ün sosyal medyadaki paylaşımları ise herkesi hüzünlendirdi. Sürekli şehit olan emniyet kuvvetlerine dikkat çeken Öksüz, ‘Sessiz olun !!!, jandarmalar şehit oluyor... şehidimiz var’ diye yazılar paylaşmış. 

2 şehit daha...

Muş’un Varto ilçesinden acı haber geldi. Kayalıkale köyünde PKK’ya yardım eden şüphelilere yönelik İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Çıkan çatışmada Uzman Çavuş Bahadır Anıl Erdal şehadet şerbeti içti. Şehit Erdal’ın 1.5 ay sonra evleneceği öğrenildi. Öte yandan yine Muş’ta, PKK’ya yönelik operasyonda yaralanarak, GATA’da tedavi gören polis memuru Yücel Kurtoğlu, şehit düştü.

En ‘ağır’ hainlik

HAMİLE EŞİN ACI VEDASI

Patlama esnasında karakolun lojmanında bulunan ve yaralanan Tuğba Öksüz, şehit eşini sedye üzerinde uğurladı. Bir çocuk dünyaya getirmeye hazırlanan şehit eşi, tören boyunca hıçkırıklara boğuldu.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...